Arranca el desdoblament de la CV-865 entre Elx i Santa Pola amb més espai per a vianants i bicis
Arranca el desdoblament de la CV-865 entre Elx i Santa Pola amb més espai per a vianants i bicis GVA

Les obres realitzades per la Generalitat han suposat una inversió d'un total de 1.498.683 euros en un termini de set mesos, 11 menys del previst. La zona està entre el quilòmetre 9,8 de la carretera i la Sendera de Cendres en el 8,4.

Aquesta actuació està dotada de les característiques de via parc. La CV-865 pertany a la xarxa autonòmica de carreteres, connecta Elx amb Santa Pola i serveix d'accés a la pedania de Valverde, al polígon industrial de Santa Pola i a urbanitzacions i cases disseminades, detalla Obres Públiques en un comunicat.

Forma part del conjunt d'actuacions ja realitzades o previstes per la Generalitat en la CV-865 Elx-Santa Pola, amb la finalitat de millorar els nivells de seguretat vial en un eix que suporta un elevat trànsit local.

Per a açò, l'adequació ha consistit en el desdoblament de la calçada i la reordenació de les interseccions i accessos, dotant-la de característiques de via parc. Açò suposa més espais reservats per a vianants i bicis en tot el tram i una millora de la seguretat vial.

En concret, s'ha desdoblegat a dos calçades de dos carrils cadascuna, amb tres metres per carril i sengles vorals de 25 centímetres a cada costat, separades per una mitjana d'1,2 metres. També s'han reordenat els accessos amb la supressió de la glorieta partida que estava en el quilòmetre 9,4.

S'ha construït una vorera de 2,5 metres d'ample en la marge dreta i un carril mixt cicle-per als vianants de 3,5 metres en l'esquerra, on el desenvolupament urbanístic està més consolidat, per a donar continuïtat a l'executat. Finalment, s'ha instal·lat la il·luminació en la mitjana central, igual que els trams desdoblegats.

L'Ajuntament de Santa Pola ha col·laborat amb la Conselleria amb la cessió dels terrenys urbanitzables o urbans necessaris per a la construcció d'aquestes obres, així com en l'assumpció dels costos que suposen el manteniment i consum de la instal·lació d'enllumenat, de la qual serà titular.

Consulta aquí más noticias de València.