El Consell condemna l'assassinat de la jove de Vinaròs
El Consell condemna l'assassinat de la jove de Vinaròs EUROPA PRESS

El Consell, amb el president Ximo Puig i la vicepresidenta Mónica Oltra al capdavant, ha condemnat aquest dilluns l'últim cas de violència masclista ocorregut a Vinaròs (Castelló) amb tres minuts de silenci a les portes del Palau després dels quals s'ha recordat la víctima, Nelea, i s'ha reafirmat que "no hi haurà ni un pas enrere en la lluita contra la violència masclista".

Així ho ha assegurat Oltra, qui ha recordat que Nelea "no havia complit els 30 anys i es mereixia tindre una vida llarga i plena, li esperaven moltes coses i no es mereixia que la violència masclista acabara amb la seua vida".

Per açò, ha assenyalat en un breu parlament que la concentració d'aquest dilluns va també "per totes eixes dones a les quals els ha arrabassat la vida la violència masclista". "Estem tots units, de tots els pensaments, de tots els colors", ha dit, per a expressar la seua solidaritat a les víctimes i al seu entorn.

També ha enviat un missatge als agressors, dient-los "a la cara" que els seus comportaments "no són benvinguts" i que "no hi haurà ni un pas enrere" en la lluita contra aquesta violència. "Gràcies per mostrar una societat unida contra el masclisme i contra la violència", ha apuntat davant els presents.

El cos de la jove, de 26 anys, va ser localitzat en la nit d'aquest diumenge enterrat i amb signes de violència en un descampat d'Ulldecona (Tarragona). La seua desaparició va ser denunciada el 7 de març a Vinaròs -localitat on residia- pel seu company sentimental, un home de 22 anys que va ser detingut divendres passat i que finalment va confessar el crim.

Aquest assassinat masclista eleva a 16 el nombre de dones mortes per violència de gènere a Espanya en el que va d'any, després que la Delegació del Govern per a la Violència de Gènere l'haja determinat com un nou cas.

Més víctimes que ETA

El portaveu de Compromís en Les Corts, Fran Ferri, ha mostrat la seua repulsa davant aquest últim assassinat i ha remarcat que ni Nelea ni "cap dona mereix morir pel simple fet de ser dona" i que es produïsquen aquests casos "és un fracàs de tota la societat en el seu conjunt".

"El masclisme ha matat més persones que el terrorisme d'ETA a Espanya però, en canvi, alguns prefereixen parlar del terrorisme d'ETA a deixar de costat als qui volen retrocedir en aquesta lluita", ha agregat, apel·lant a la unitat dels partits en aquesta "lluita llarga" per a eradicar la violència de gènere.

Anticipar-se a les denúncies

La secretària d'Igualtat del PSPV, Rosa Peris, també ha mostrat les seues condolences i ha recordat que Nelea, que estava sola a Vinaròs, tenia "encara major vulnerabilitat" per a patir la violència masclista.

Ha demanat a tots els homes i dones del país que s'unisquen per a acabar "amb aquest alifac insuportable" i "exterminar del model cultural la violència com a forma de relacions afectives". També ha urgit els poders públics que s'anticipen i detecten abans "els milers de casos de dones que no acudiran mai al jutjat", que pateixen en solitud la violència masclista o que fins i tot no són conscients de ser víctimes. "Cal dir-los que hi ha eixida i aquesta societat ha de col·locar en el cor de l'acció política la lluita contra la violència masclista", ha assegurat.

Consulta aquí más noticias de València.