Els hotels de València esperen una ocupació del 90% en Setmana Santa
Els hotels de València esperen una ocupació del 90% en Setmana Santa GVA - Archivo

Amb aquestes xifres de reserves anticipades, "tot pareix indicar que els hotels d'HosbecValencia podrien aconseguir xifres properes a la plena ocupació en Setmana Santa i Pasqua sumant les reserves d'última hora", assenyala aquesta entitat en un comunicat.

La bona climatologia que sol regnar a la fi del mes d'abril podria ser un dels "factors clau" per a aquestes bones previsions, i els últims clients estan en espera que es confirmen els pronòstics de bon temps per a efectuar la seua reserva.

Respecte al preu mitjà, la Setmana Santa d'enguany se situa en 125 euros, un valor molt paregut al del passat any, a falta de conéixer els resultats finals després del període vacacions.

INCREMENT AL MARÇ

El mes de març també ha portat aconseguisc un increment de 5,2 punts en l'ocupació dels hotels valencians respecte a 2018. Enguany els establiments de la divisió valenciana d'HOSBEC han registrat un 77,6% d'ocupació enfront del 72,4%, una dada molt positiva especialment tenint en compte que enguany el 19 de març no va ser festiu a Madrid, encara que sí en tota la Comunitat Valenciana amb la festivitat de les Falles.

Respecte als percentatges per mercats emissors, el 59% del client del mes de març va ser estranger enfront del 40% procedent del mercat nacional. Açò suposa un descens del 3% dels turistes estrangers respecte a 2018.

Per països de procedència, el visitant britànic va augmentar 3 punts respecte a l'any passat, mantenint-se al capdavant dels mercats emissors amb un 11,2%. La segona posició seria per a Alemanya amb un 7,7%, seguit de França amb un 5,8%, Bèlgica amb un 4,7, Itàlia amb un 4,6, i Rússia i Portugal, amb un 3,21 i 1,91, respectivament.

Per categories, els hotels de 4 estreles han sigut els més sol·licitats, registrant un 79,3% d'ocupació, amb un 76,2% per als hotels de cinc estreles.

Consulta aquí más noticias de València.