Comunitat Valenciana

Els hotels de València esperen una ocupació del 90% en Setmana Santa

  • Les reserves anticipades ja sumen una mitjana total d'ocupació del 86%.
  • El mes de març ha portat un increment de 5,2 punts en l'ocupació dels hotels valencians respecte a 2018.
Turistas en las actividades de la Ciudad de las Artes y las Ciencias de València
Turistas en las actividades de la Ciudad de las Artes y las Ciencias de València
GVA - Archivo
Turistas en las actividades de la Ciudad de las Artes y las Ciencias de València

El sector hoteler de la ciutat de València encara la Setmana Santa amb "molt bones perspectives", que apunten al fet que es podria igualar o superar el 90% d'ocupació de 2018. Segons les dades recopilades per Bigdata HOSBEC, les reserves anticipades ja sumen una mitjana total d'ocupació del 86%, amb un 79% per al conjunt de tota la setmana del 12 al 21, coincidint amb la festivitat a Madrid, principal mercat emissor, i en altres punts d'Espanya.

Amb de reserves anticipades, "tot sembla indicar que els hotels d’Hosbec Valencia podrien aconseguir xifres pròximes a la plena ocupació per Setmana Santa i Pasqua sumant les reserves d'última hora", assenyala aquesta entitat a través d'un comunicat.

La bona climatologia que sol regnar a la fi del mes d'abril podria ser un dels "factors clau" per a aquestes bones previsions, i els últims clients estan a l'espera que es confirmen els pronòstics de bon temps per a efectuar la seua reserva.

Respecte al preu mitjà, la Setmana Santa d'enguany se situa en 125 euros, un valor molt semblant al del passat any, mancant conéixer els resultats finals després del període vacances.

Increment al març

El mes de març també ha portat un increment de 5,2 punts en l'ocupació dels hotels valencians respecte a 2018. Enguany els establiments de la divisió valenciana d’HOSBEC han registrat un 77,6% d'ocupació enfront del 72,4%, la qual cosa suposa una dada molt positiva especialment tenint en compte que enguany el 19 de març no va ser festiu a Madrid, encara que sí en tota la Comunitat Valenciana amb la festivitat de les Falles.

Respecte als percentatges per mercats emissors, el 59% del client del mes de març va ser estranger enfront del 40% procedent del mercat nacional. Això suposa un descens del 3% dels turistes estrangers respecte a 2018.

Per països de procedència, el visitant britànic va augmentar 3 punts respecte a l'any passat, mantenint-se al capdavant dels mercats emissors amb un 11,2%. La segona posició seria per a Alemanya amb un 7,7%, seguit de França amb un 5,8%, Bèlgica amb un 4,7, Itàlia amb un 4,6, i Rússia i Portugal, amb un 3,21 i 1,91, respectivament.

Per categories, els hotels de 4 estreles han sigut els més sol·licitats, registrant un 79,3% d'ocupació, amb un 76,2% per als hotels de cinc estreles.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento