Comunitat Valenciana

La investigació de Vinaròs segueix oberta per a determinar la participació dels detinguts i no descarta més arrestos

  • La investigació del crim de la dona de 26 anys a Vinaròs (Castelló) per part de la seua parella segueix oberta per a determinar el grau de participació dels detinguts i no descarta nous arrestos, segons ha confirmat el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio.
La investigació de Vinaròs segueix oberta per a determinar la participació del
La investigació de Vinaròs segueix oberta per a determinar la participació del
EUROPA PRESS
La investigació de Vinaròs segueix oberta per a determinar la participació del

Aquest assassinat masclista eleva a 16 el nombre de dones mortes per violència de gènere a Espanya en el que va d'any, després que la Delegació del Govern per a la Violència de Gènere l'haja determinat com un nou cas a aquesta "interminable i insofrible llista", ha lamentat el delegat en declaracions als mitjans després del minut de silenci a València.

El cos va ser localitzat en la nit d'aquest diumenge, enterrat i amb signes de violència, en un descampat d'Ulldecona (Tarragona). La desaparició de la jove va ser denunciada el 7 de març a Vinaròs -localitat on residia- pel seu company sentimental, un home de 22 anys que va ser detingut divendres passat i finalment va confessar el crim.

Respecte a la participació dels altres arrestats, el delegat del Govern ha explicat que la investigació segueix oberta i "no es descarta cap possibilitat; tampoc que les detencions finalitzen on estan, bé per participació o per encobriment".

Per tant, "barregen qualsevol possibilitat" tant la Guàrdia Civil de Castelló com les unitats que es van traslladar de Madrid per a l'interrogatori del sospitós que va donar lloc a la seua forçada detenció. "És un cas els extrems del qual no estan tancats", ha subratllat Fulgencio, que ha apel·lat a la cautela i a deixar treballar les forces de seguretat.

Pel que fa a si el crim va tindre lloc a Vinaròs o a Tarragona, el delegat ha indicat que "possiblement" es va cometre en la localitat castellonenca on tots dos residien, si bé encara està per confirmar.

Després de l'aparició del cadàver, les autoritats espanyoles s'han posat en contacte amb les de Romania, ja que la dona va entrar a Espanya amb passaport romanés, encara que procedia de Moldàvia.

UNA REALITAT QUE "NO PODEM DISFRESSAR"

El delegat del Govern ha traslladat el condol a la família i amics de la jove i ha felicitat l'actuació de la Guàrdia Civil de Castelló. "És més que evident que és una realitat que està ací; no podem disfressar aquesta situació amb cap altra qüestió", ha reivindicat.

Sota aquest prisma, ha cridat a "seguir treballant a educar als nostres joves en igualtat; ja no solament de respecte a la vida, sinó de respecte al que suposa ser dona, d'igual a igual". Ha afirmat que és una tasca de tots davant "la freqüència amb la qual desgraciadament ocorre".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento