Troben el cos de la jove desapareguda a Vinaròs després de la confessió del seu nóvio
Troben el cos de la jove desapareguda a Vinaròs després de la confessió del seu nóvio AGENCIA ATLAS

La Guàrdia Civil ha trobat el cos de Nelea S., la jove de 26 anys d'origen moldau que va desaparéixer el mes de febrer passat a Vinaròs (Castelló), després de la confessió de la seua parella, segons han informat fonts de la investigació. El seu cadàver estava enterrat en un descampat d'Ulldecona (Tarragona) i presenta signes de violència.

Entre el divendres i el dissabte, els agents van detindre a tres persones presumptament implicades, entre les quals es trobava el nóvio de 22 anys de la desapareguda, i han efectuat a més una sèrie de registres en habitatges i inspeccions en vehicles a Vinaròs i Ulldecona.

Després del seu arrest, la parella de la xica ha confessat on estava el cos, que ha sigut trobat en el terme d'Ulldecona, una localitat situada a uns vint quilòmetres de Vinaròs i on viuen familiars d'aquest jove, natural de Romania.

Segons van relatar diversos testimonis, la parella va mantindre una forta discussió a les portes d'una discoteca a mitjan febrer, i després la jove no va tornar a la seua casa a Vinaròs. No obstant això, la seua desaparició no va ser denunciada per la seua parella fins a tres setmanes després, el 7 de març, quan va informar de la seua absència en la Caserna de la Guàrdia Civil de Vinaròs.

El seu nóvio, principal sospitós

Davant les "estranyes circumstàncies" que envoltaven a la desaparició de la dona, la Guàrdia Civil va iniciar diferents línies d'investigació a l'entorn de la víctima, davant la sospita que "la desaparició no havia sigut voluntària".

Encara que totes les hipòtesis estaven llavors obertes, la principal apuntava al fet que el nóvio de la jove tindria "alguna cosa que veure" amb la desaparició. Practicades totes les gestions i "obtingudes dades significatives sobre la seua presumpta implicació", en la nit del passat divendres, dia 5, es va detindre al company sentimental de la desapareguda.

En el marc de la investigació, s'han practicat inspeccions oculars en el domicili de la parella —a Vinaròs— i en l'entorn familiar del detingut —a Ulldecona—, per al que es van desplaçar especialistes de l'Equip Central d'Inspeccions Oculars del Servei de Criminalística de Madrid i efectius del Servei Cinològic, en suport a les investigacions de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de Castelló.

Com a conseqüència dels "indicis rellevants i evidències obtingudes", els investigadors van arribar fins a un paratge del terme municipal d'Ulldecona, on es trobava "enterrat el cadàver d'una dona, que correspondria amb el de la desapareguda".

No consten denúncies per violència masclista

La desaparició va tindre lloc el passat 17 de febrer en l'habitatge que tots dos compartien, pel que sembla després de mantindre una forta discussió. Les investigacions continuen obertes per al total esclariment del succés, i no es descarten noves detencions relacionades amb aquest.

No consten antecedents policials ni denúncies prèvies de la víctima sobre violència masclista, segons la Guàrdia Civil. Les investigacions han sigut dirigides pel Jutjat número 4 d'Instrucció i Violència de Gènere de Vinaròs, que ha decretat el secret de les actuacions, i dutes a terme per la Unitat Orgànica de Policia Judicial de Castelló.

De confirmar-se la mort de la jove de Vinaròs com un cas de violència masclista, s'elevaria a 16 el nombre de dones assassinades per les seues parelles o exparelles en el que va d'any —en el mateix període de l'any passat havien mort 7 dones— i ja són 991 les víctimes mortals des de 2003, primer any del què hi ha estadístiques oficials.

Consulta aquí más noticias de Castelló.