'La Guarida', millor curt nacional en el III Skyline Benidorm Film Festival
'La Guarida', millor curt nacional en el III Skyline Benidorm Film Festival LA GUARIDA

'La Guarida' de Iago de Soto ha sigut guardonat amb el premi de Millor Curtmetratge Nacional i amb el de Millor Banda Sonora en el III Skyline Benidorm Film Festival.

El director de Fotografia, Miguel Leal, va arreplegar la principal distinció -dotada amb 550 euros- en la clausura d'aquest diumenge en el saló d'actes de l'Ajuntament de Benidorm (Alacant).

La gala va posar posar fi a tres dies de projeccions amb l'entrega de nou distincions i dos mencions especials.

El repartiment de 'La Guarida' està format per actors com Maria Hervás, Daniel Ortiz, Mona Martínez o Felipe García Vélez. Aquest curt de 15 minuts està basat en "el típic bar espanyol de l'època, ranci i aïllat, com eixit d'un 'western'.

El seu director, Iago de Soto, torna a la ficció amb 'La Guarida' després d'estrenar en 2009 'Versus', el seu primer llargmetratge, un 'thriller' d'acció independent que va passar pel Festival de Sitges. Des d'aleshores ha dedicat la seua carrera a la publicitat com a realitzador; en l'actualitat en exclusiva per a Atresmedia.

Després del primer premi, 'Kyoko', de Marcos Cabotá i Joan Bover, s'ha alçat amb el de Millor Curtmetratge Documental, mentre que 'Ipdentical' de Marco Huerta -amb diverses seqüències rodades a Benidorm- i 'Manspreading' d'Abdelatif Hwidar han compartit el de Curtmetratges Valencians.

Seguidament, 'La platja de Pau Pi' de Natxo Fouentes s'ha posicionat com el curt guanyador del Concurs de Guió. Aquests tres guardons estan dotats amb 350 euros.

En la clausura també s'han concedit els premis a Millor Curtmetratge Jove -que rep un bo de distribució a càrrec de la plataforma Movibeta-, Millor Direcció, Millor Fotografia i Millor Producció.

A manera de reconeixement, els 25 curtmetratges seleccionats i projectats durant el III Skyline Benidorm Film Festival han rebut 200 euros en concepte de pagament per selecció.

En la seua intervenció, l'alcalde, Toni Pérez, ha ressaltat la vinculació que Benidorm ha tingut i té amb la producció audiovisual com a plató de rodatges, per a subratllar que "necessitava aquest festival". Durant les quatre jornades, el públic ha gaudit de projeccions i activitats com tallers o classes magistrals.

Les joies de 'La sombra de la ley'

Com a colofó, fins a diumenge que ve 5 de maig el Museu Boca del Calvari acull l'exposició 'Vestuari cinematogràfic: La sombra de la Ley', que mostra 27 de les peces d'indumentària confeccionades per a aquesta pel·lícula de Clara Bilbao que li van valdre el Goya 2019 al Millor Vestuari.

Consulta aquí más noticias de Alacant.