Els municipis petits uneixen els seus cossos de policia local per alliberar Mossos

  • Comencen a acollir-se a la nova llei que permet als pobles mancomunar les unitats de seguretat.
  • La mesura permet que els Mossos d'Esquadra es puguin dedicar a altres activitats.
  • CONSULTA AQUÍ MÉS NOTÍCIES DE BARCELONA.

Fins ara, els municipis més petits no podien complir la ràtio d'1,5 policies per cada 1.000 habitants. Aquesta disfunció ha quedat arranjada amb la reforma de la Llei Orgànica de Forces i Cossos de Seguretat, que permet, en alguns casos, mancomunar serveis policials i, en altres, establir protocols amb els pobles veïns.

Els municipus amb un nombre reduït d'habitants de la comarca de la Selva, entre els que s'hi compten La Cellera de Ter, Osor, Sant Julià de Llor i Bonmatí, Amer i Sant Martí Sapresa, ja treballen mancomunats en un cos policial únic, comú a totes les poblacions que l'integren. Això, també permet alliberar els Mossos d'Esquadra.

A la comarca del Maresme, en canvi, tots els pobles compten amb cossos de Policia Local, però no sempre amb prous efectius per cobrir tot el territori.

Projecte pioner

Ara, entre Sant Vicenç de Montal, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres han endegat un projecte pioner que consisteix a establir "serveis d'auxili mutu", com ho defineix l'alcalde de Sant Vicenç, Miquel Àngel Martínez Camarasa, a 20 minutos.

Les tres viles treballen conjuntament per la seguretat i les policies es coordinen de forma immediata davant fets delicitus com «atracaments, incendis o catàstrofres».

El millor exemple és un atracament que es va produir a Caldes i gràcies al "sistema de gàbia" muntat per les tres policies, van agafar els lladres.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento