Comunitat Valenciana

Oltra sobre l'eutanàsia: "La vida digna ha d'arribar fins a l'últim moment evitant patiment i que siga un infern"

  • La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha afirmat aquest divendres que en els països avançats "la vida digna ha de garantir-se fins a l'últim moment, evitant patiment, angoixa i que el tram final es convertisca en un infern per a qualsevol persona que no vullga passar per ací".
Oltra demana més educació sexual per a evitar agressions perquè 'molts adolescen
Oltra demana més educació sexual per a evitar agressions perquè 'molts adolescen
GVA
Oltra demana més educació sexual per a evitar agressions perquè 'molts adolescen

"Crec que tota Espanya està veient, amb el que ha passat amb Ángel Hernández, primer un acte d'amor i després un acte que no hauria de ser necessari en un país democràticament avançat", ha dit Oltra en ser preguntada pel cas d'Ángel, l'home que va ajudar la seua dona malalta d'esclerosi múltiple en fase terminal a morir i l'opinió respecte a l'eutanàsia.

Ha subratllat que "tots els ciutadans d'aquest país han entès que el cas concret d'Ángel podia haver-se gestionat d'una manera més humana i més amable, concorde al que ha de ser una democràcia avançada".

Oltra ha recordat que, dins de les seues competències, el Consell va plantejar la llei que regula els drets i garanties de la dignitat de la persona en el procés d'atenció al final de la vida, que segons ha incidit, "no es va aprovar per unanimitat" en Les Corts, en al·lusió al rebuig del PP.

"Fins a ací podem arribar", ha dit, assenyalant que "qualsevol pas més enllà necessita d'una llei bàsica de l'Estat que aprove el Congrés per a regular una qüestió que afecta milers de persones i que ens pot afectar a qualsevol de nosaltres directament o a través d'un familiar i que cada vegada ens afectarà més perquè allargar la vida suposa major envelliment i més casos com aquest".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento