Comunitat Valenciana

Gual defèn que CaixaBank eixirà reforçada amb les mesures que està prenent a pesar del seu "cost a curt termini"

  • VALÈNCIA, 5 (EUROPA PRESS)
Gual defèn que CaixaBank eixirà reforçada amb les mesures que està prenent a
Gual defèn que CaixaBank eixirà reforçada amb les mesures que està prenent a
CAIXABANK
Gual defèn que CaixaBank eixirà reforçada amb les mesures que està prenent a

El president de CaixaBank, Jordi Gual, s'ha mostrat aquest divendres "optimista" sobre el futur de l'entitat: "CaixaBank és i una història d'èxit que es projecta al futur amb ambició i fonaments molt sòlids", ha assegurat.

"A pesar d'una evolució menys favorable" en el primer trimestre de 2019", dels baixos tipus d'interés, la "incertesa" que provoquen les tensions comercials amb els EUA o el Brexit, i de l'Expedient de Regulació d'Ocupació plantejat, Gual s'ha mostrat convençut que l'entitat eixirà "reforçada amb les mesures que està prenent dins del seu Pla Estratègic 2019-2021 encara que "tenen un cost a curt termini", ha admès.

Gual s'ha pronunciat en aquests termes durant la Junta d'Accionistes que se celebra en el Palau de Congressos de València, una trobada marcada per les negociacions de l'ERO que planteja l'entitat i que suposaria l'acomiadament de 2.157 treballadors (més del 7% de la plantilla), el tancament de 793 oficines (el 18% de la xarxa) i mesures de mobilitat geogràfica.

Precisament, a les portes del recinte s'han concentrat empleats de l'entitat per a mostrar la seua "indignació" per les mesures plantejades pel banc, i la seua protesta s'ha escoltat durant l'acte.

Durant la Junta, que ha comptat amb un quòrum del 65,3% del capital social, Gual ha realitzat una valoració "molt bona" del Pla Estratègic 2015-2018 en un "entorn extraordinàriament complex" en el qual CaixaBank ha aconseguit "reforçar el seu lideratge comercial" a Espanya.

Per als pròxims anys, el banc haurà d'esforçar-se en un "entorn de gran exigència" de "creixement moderat" de l'economia mundial, ha dit, un "context positiu" però amb "incerteses" com són les tensions comercials amb els EUA o el Brexit, ha exemplificat.

En tot cas, augura que Espanya i Portugal creixeran "per damunt de la mitjana de la zona euro" en 2019 encara que queden "reptes pendents": reduir els nivells de deute públic, reprendre el camí de les reformes per a seguir millorant la competitivitat i asseure les bases per a un creixement inclusiu, ha apuntat.

Gual s'ha referit també a la política monetària de la zona euro, en un moment en el qual el Banc Central Europeu comença a replantejar-se la idoneïtat de mantindre la política de tipus negatius, una decisió que creu que "seria positiva i encoratjadora, ja que la situació que va provocar aquesta política, quan es temia una possible deflació, ja ha quedat superada", ha asseverat.

A més, el president de Caixabank ha apuntat a un "creixement del crèdit modest" i ha assenyalat que la baixada de rendibilitat de dipòsits segueix provocant el transvasament cap a productes d'inversió estables".

MÉS COMPETÈNCIA, MÉS PRESSIÓ, MÉS OPORTUNITATS

En aquest context, Gual ha avançat les "prioritats" de l'entitat per als pròxims anys en els quals vol reforçar el seu paper com a "assessors de referència" per als seus clients. L'entorn, ha dit, planteja "desafiaments" al sector financer com són "la revolució de les dades i la mobilitat en un món digital en el qual el client demana més immediatesa, personalització i preus baixos" i "sorgeixen models de negoci innovadors que fan la competència més intensa cada vegada i pressionen els marges però també són gran oportunitat per a interactuar més amb els nostres clients".

També s'ha referit al "molt exigent i incert" marc regulatori per al sector, així com la regulació en matèria de conducta en les pràctiques comercials i protecció de dades. El "llistó està alt però complir expectatives facilitaria la recuperació confiança amb sector financer". El model de banca socialment responsable està en el nostre ADN i és una font sostenible de generació de valor per a accionistes, clients, empleats i el conjunt de la societat", ha assegurat.

BON COMPORTAMENT DE LES ACCIONS

Quant a les accions de Caixabank, el president de l'entitat ha comentat que encara que "el context de les accions del sector bancari no té l'evolució ens haguera agradat", el Pla Estratègic 2015-2018 s'ha traduït en un "bon comportament" de l'acció, amb un retorn total, dividends inclosos, un 13% superior al dels bancs de l'Ibex 35 en eixe període".

També hi ha més volum d'accions en borsa, "en 2018 cinc vegades mes gran que en 2007" que suposa el 56% del capital de l'entitat. Així, CaixaBank proposa distribuir 0,17 €/acció, el 51% dels beneficis nets consolidats. I per a 2019 preveu repartir entre el 50-60% de beneficis nets consolidats, en un sol pagament anual.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento