Comunitat Valenciana

Treballadors de CACSA anuncien vaga en la inauguració de la mostra d'Harry Potter si no s'avança en la RPT

  • Treballadors de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València asseguren que duran a terme diverses jornades de vaga durant el mes d'abril -una d'elles coincidint amb la presentació de l'exposició d'Harry Potter- si no s'arriba a un acord sobre la relació de llocs de treball (RPT) de l'organisme.
CACSA
CACSA
EUROPA PRESS - Archivo
CACSA

Així, el calendari d'aturades anunciat pel Comité d'empresa de CACSA per al mes d'abril, tant en Museu, Hemisfèric i Umbracle -"sense descartar l'ampliació de dies si la situació segueix sense canvis", recalquen- inclou el dia 9 (parada parcial de 10.00 a 14.00 hores); 11 d'abril, aturada total coincidint amb l'estrena d'Harry Potter; 18 d'abril, amb parada total.

Fonts del Comité d'empresa han informat que el passat 28 de març, els treballadors i treballadores de CACSA van realitzar una assemblea en la qual van decidir reprendre les mobilitzacions per a "visibilitzar el seu cansament en el procés de publicació de la RPT i la definició d'un marc laboral normatiu".

Aquesta situació, expliquen, "es ve arrossegant des de 2010, any en el qual es va aprovar la Llei 10/2010 d'Ordenació i Gestió de la Funció Pública Valenciana, que suposava l'obligació legal de realitzar la relació de llocs de treball en les empreses depenents de l'administració pública valenciana".

"A dia de hui -continuen- no s'ha publicat la RPT, malgrat les reunions mantingudes entre les parts afectades, la qual cosa suposa una situació d'indefensió laboral que implica que els treballadors i treballadores de CACSA no tinguen clares les seues condicions de treball, quant a jornada, salaris i estructura professional".

En aquest sentit, incideixen que no disposar de RPT suposa "una desprotecció total per a ells ja que no disposen de marc normatiu en el qual emparar-se, a més de suposar un incompliment de la llei per part de l'administració pública valenciana, concretament de la Direcció General de Sector Públic i la Direcció General de Pressupostos".

En aquest context, demà, 5 d'abril, està previst que es reunisquen les parts en el Tribunal d'Arbitratge Laboral (TAL). Si no s'arriba a un acord, "s'activarà la vaga", adverteixen.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento