Comunitat Valenciana

Giner (Cs) assegura que no pactarà amb partits nacionalistes ni amb els que no s'hagen regenerat

  • VALÈNCIA, 4 (EUROPA PRESS)
València.- Giner no pactarà amb partits nacionalistes i no regenerats i diu
València.- Giner no pactarà amb partits nacionalistes i no regenerats i diu
EUROPA PRESS
València.- Giner no pactarà amb partits nacionalistes i no regenerats i diu

El candidat de Ciutadans (Cs) a l'Alcaldia de València, Fernando Giner, ha assegurat que, per a les eleccions municipals del 26 de maig, no pactarà amb partits nacionalistes ni amb els quals no s'hagen regenerat i ha assenyalat que defendran els drets socials aconseguits, al mateix temps que ha apuntat que cada partit "se n'anirà pronunciant".

Així s'ha manifestat aquest dijous Giner en ser preguntat per si el seu partit té "línies roges" per als comicis municipals, durant un esmorzar per a parlar del projecte de Cs per a la ciutat, en el qual ha detallat algunes de les mesures que proposa per a la legislatura 2019-2023 i algunes per a la següent.

"Nosaltres no podem pactar amb el nacionalisme, això és evident; no podem pactar amb un partit que no s'haja regenerat i volem protegir i defendre els drets socials que hem aconseguit. Cadascú ja se n'anirà pronunciant quan vaja parlant i vaja dient les coses. Cree en un projecte liberal, en una València del segle XXI, i açò que hem aconseguit, i que hi ha un acord generalitzat en molts d'aquests àmbits, hem de respectar-ho. Així no es pot jugar", ha ressaltat Giner.

El també portaveu de Cs en el consistori ha ressaltat la importància de saber "on volem tindre València en 2023" i ha apostat per una ciutat "còmoda i oberta", doncs considera que actualment la capital del Túria és "incòmoda, bruta i endarrerida, dictada i dirigida des del sectarisme".

Per a aconseguir eixe model de ciutat, Giner ha desgranat quatre grans àrees: Economia, Desenvolupament i Treball Autònom; Mobilitat Sostenible i Qualitat de Vida; Família i Benestar Social; i Cultura i Tradició Valenciana.

La primera àrea, ha explicat, engloba el comerç, l'hostaleria, el turisme o l'emprenedoria i ha ressaltat que ajudaran emprenedors i inversors que vullguen instal·lar-se en la ciutat. Respecte al turisme, Giner ha apuntat que "sense ser un monocultiu econòmic, ha de ser una gran locomotora per al futur de la ciutat".

"NO VULL UN TURISME D'ENTREPANS"

El candidat de Cs a l'Alcaldia ha assenyalat que no pensa en un turisme de quantitats, sinó que advoca per un de qualitat, amb "una línia congressual, de negocis o de running", per al que la ciutat compta amb "contenidors", com a Fira València, el Palau de Congressos o la Ciutat de les Arts i les Ciències, que han de posar-se en valor i coordinar la seua gestió.

En la mateixa línia, ha sostingut que les pernoctacions dels turistes han de passar de dos a tres nits i han d'oferir una rendibilitat superior. "No vull un turisme que solament vinga a prendre entrepans. Vull un turisme que sàpia valorar la nostra ciutat", ha asseverat.

Així mateix, Giner ha ressaltat que el seu partit baixarà els impostos i ha desgranat que baixaran l'IBI un set per cent i recuperaran la bonificació que existia de famílies nombroses; disminuiran impost de tracció mecànica "sobretot en els quals no contaminen"; i acabaran amb la plusvàlua per herències.

"FREQÜÈNCIES EXIGIBLES" PER A EMT

Pel que fa al bloc de Mobilitat Sostenible i Qualitat, el portaveu de Cs en el consistori ha explicat que crearan dos "freqüències màximes exigibles" per a l'EMT: la circumval·lació de València tindrà una freqüència màxima de cinc a set minuts mentre que la freqüència general serà de huit a deu minuts.

Respecte al carril bici, Giner ha criticat que l'alcalde de València, Joan Ribó, "està obrint carrils bici a martellades" i ha anunciat que revertiran el de Regne de València i que recuperaran el carrer Colón. "Hi ha carrils bici amb els quals no estem d'acord, però no significa que no estiguem d'acord amb el carril bici, perquè tots volem una València sostenible", ha comentat.

En el tema de seguretat, ha apuntat que augmentaran la policia de barri per a tindre un contacte "quasi directe" amb els ciutadans. Giner també ha puntualitzat que la seua primera mesura si és alcalde serà "ficar València en un tren de llavat" entre els mesos de juliol i agost, en un pla de xoc de neteja.

XEC ESCOLAR SENSE LÍMIT DE RENDA

D'altra banda, en l'àrea de Família i Benestar Social, ha anunciat que crearan una Regidoria de la Infància, que anirà de zero a dotze anys, per a abordar assumptes com el xec escolar i treballar la diversitat de capacitats dels xiquets.

Respecte al xec escolar, Giner ha recalcat que ha de ser "còmode" i amb Cs inclourà onze mesos i aportarà un mínim de 200 euros al mes. "Ha de ser universal, a ningú se li va a preguntar la seua renda per a tindre accés, solament que vullga escolaritzar entre zero i tres anys", ha apuntat, a més de considerar que ha de cobrar-se a mes vençut i que "ha d'estar viu durant tot l'any".

VIVENDA PER A JÓVENS

En la línia de la família, ha advocat per facilitar la vivenda als joves amb un "pla claríssim" perquè els joves es puguen independitzar; i, en les persones majors, per distingir entre les quals tenen entre 65 i 80, que estan "preparadíssimes per a una segona joventut", i les de més de 80 anys. En aquest últim cas, ha explicat que les edats avançades van més unides a la dependència, per la qual cosa volen arribar a un acord amb el Cermi.

Quant al bloc de Cultura i Tradició Valenciana, Giner ha asseverat que no poden permetre l'"abandó" dels museus i ha apostat per facilitar la connexió dels ciutadans amb les festes. "No es pot defendre el que no es respecta, i no es pot respectar el que no es coneix", ha assegurat.

INVERSIÓ PRESSUPOSTÀRIA

Preguntat per la inversió que suposaran eixes mesures, Giner ha puntualitzat que la baixada d'impostos està pressupostada en prop de 25 milions d'euros; en el xec escolar s'afegirien 14,5 milions al pressupost actual; la política social serà dos milions d'euros; i la neteja a la ciutat 450.000 euros.

"Estem parlant de donar-li la volta a la destinació que estan tenint uns 50 milions de l'Ajuntament. En el pressupost absolut amb prou faenes arriba al 10%. Seria una partida pressupostària que no és més de redestinar i reinvertir; d'orientació política. Gestionant i posant en quarantena les fundacions del consistori podríem estalviar molts diners als ciutadans. A més, la gestió adequada de molts dels serveis l'hem calculada entre 15 i 20 milions d'euros", ha destacat.

El candidat de Cs també ha anunciat que crearan departaments que depenguen d'Alcaldia, com a 'Capital Mediterrània Intel·ligent', per a una transició energètica el pla estratègic de la qual estarà per a la legislatura 2023-2027; o 'Capital del Disseny', per a ressaltar la "llum i creativitat". En aquest sentit, ha proposat línies com 'On art i persones es troben' i 'Horta i jardí d'Europa'.

Quant a la confecció de les llistes, Giner ha comentat que "en els pròxims dies" anunciaran a les persones concretes i, preguntat per les possibles "tensions" en el seu partit, ha assegurat que estan centrats a treballar per a la ciutat: "Estic convençut que tinc el millor projecte per a València", ha ressaltat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento