Comunitat Valenciana

UGT i CCOO convoquen una concentració davant el Palau de la Generalitat per a exigir estabilitat en la investigació

  • Els sindicats UGT i CCOO han anunciat per a aquest divendres una concentració davant el Palau de la Generalitat, a les 12.00 hores, per a exigir al Govern Valencià "una solució per a la precarietat" que s'ha establit en els centres Fisabio, IIS La Fe i l'Incliva i per a exigir estabilitat en la investigació.
UGT i CCOO convoquen una concentració davant el Palau de la Generalitat para exi
UGT i CCOO convoquen una concentració davant el Palau de la Generalitat para exi
COMITÉ DE EMPRESA DE FISABIO
UGT i CCOO convoquen una concentració davant el Palau de la Generalitat para exi

Segons han informat els sindicats en un comunicat, en els centres d'investigació més del 50 per cent de la plantilla està contractada en frau de llei, submergits en contractes irregulars, on encadenen contractes portant a treballar un llarg temps sense que açò es traduïsca en contractes indefinits que done una estabilitat" malgrat haver-hi ja sentències que admeten la "il·legalitat" d'aquestes contractacions.

CCOO i UGT han subratllat que la inestabilitat també afecta els avanços en la investigació, ja que els projectes "es veuen retardats quan hi ha baixes perquè s'acaben els contractes i a més els investigadors joves no poden establir nous grups de treball, incidint de manera dramàtica en la inestabilitat dels treballadors i treballadores" d'aquestes instal·lacions.

Des del Comité d'empresa de Fisabio asseguren que s'han de negociar unes plantilles estructurals "reals a les necessitats dels centres" per a "atallar la precarietat laboral que travessa el sector" posat que més del 80% de les plantilles estan contractades a través de contractes temporals per obra i servei i un "gran percentatge" d'aquest personal és per a cobrir llocs estructurals.

En cada centre d'investigació existeix un conveni d'aplicació, "fins i tot en algun d'ells conviuen amb quatre convenis com Fisabio, amb les discriminacions i desigualtats que açò suposa".

En aquesta línia, recalquen que la investigació necessita un conveni del sector "on es reflectisquen les peculiaritats del mateix, que garantisquen l'equiparació d'unes condicions laborals i salarials concordes a l'acompliment de les seues funcions".

Després de més de dos mesos de concentracions en les portes dels diferents centres d'investigació, UGT i CCOO convoquen una concentració per al 5 d'abril a les 12.00 hores, en la Porta del Palau de la Generalitat per a exigir al Govern Valencià "una solució per a la precarietat que s'ha establit en aquests Centres d'Investigació Fisabio, IIS La Fe, Incliva".

"Perquè creiem que la ciència és un motor cultural i econòmic d'un país", han indicat i han demanat que la Generalitat recolze aquestes iniciatives "per a no agreujar el dèficit econòmic i la precarització laboral".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento