Els 10 districtes de Barcelona gaudiran d'una Primavera Republicana fins al 14 d'abril

  • Un total de 24 actes culturals reivindicaran els valors republicans com l'ecologisme, el feminisme i els drets socials.
Cinta documental 'El silencio de otros' de Almudena Carracedo y Robert Bahar.
Cinta documental 'El silencio de otros' de Almudena Carracedo y Robert Bahar.
PRIMAVERA REPUBLICANA

La Primavera Republicana, en la seva quarta edició, portarà fins al 14 d'abril a Barcelona un total de 24 activitats entre concerts, obres de teatre, cinema, debats i esdeveniments esportius. Aquests actes es repartiran per tots els districtes de la ciutat i faran d'altaveu de valors republicans com ara la lluita contra el racisme, el feminisme, els drets socials i l'ecologisme. També recordaran les víctimes de la Guerra Civil espanyola i del Franquisme.

La participació de les dones en la programació d'enguany serà "absolutament majoritària", com ha explicat el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament, Gerardo Pisarello. El primer dels actes serà, aquest divendres, al passatge de la Canadenca del Poblesec, al migdia, amb L'homenatge a la vaga de La Canadenca i presentació de la placa memòria.

Dissabte, a la plaça Vila de Gràcia, entre les 12 i les 15 hores, es farà una recreació de la Revolta de les Quintes. Ja de cara a la setmana vinent, el pròxim divendres 12 d'abril es presentarà a les 18 hores el futur monument a la presó de dones de Les Corts i el descobrirà el faristol dedicat al moviment sufragista i Clara Campoamor. Serà als Jardins de Clara Campoamor de Les Corts.

La Revetlla Republicana arribarà al Parc de la Guineueta, amb entrada gratuïta, el dissabte 13 d'abril de les 19 hores i fins la mitjanit. També dissabte 13, però al Born Centre de Cultura i Memòria, es portarà a terme el segon Cicle de Cinema Republicà. Republicanisme, Passat i Futur (de 18 a 19.40 hores).

Per últim, també dissabte dia 13, el recinte de Fabra i Coats de Sant Andreu rebrà el I Festival de Cultura Txarnega entre les 15 i les 19 hores.

Pots consultar des d'aquest enllaç a la seva pàgina web tota la informació sobre el festival.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento