Fiscalia investiga si Ortega Smith (Vox) va cometre delicte d'odi per unes declaracions sobre els musulmans

  • VALÈNCIA, 3 (EUROPA PRESS)
Ortega Smith (Vox) tras los resultados de las elecciones generales 2019.
Ortega Smith (Vox) tras los resultados de las elecciones generales 2019.
Fabián Simón - Europa Press

La Fiscalia de València ha obert diligències d'investigació per un possible delicte d'odi arran de la denúncia interposada per Musulmans contra la Islamofòbia contra el secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, per unes declaracions en les quals, segons eixa associació, "fomentava la creació d'una atmosfera de temor i rebuig cap a les comunitats musulmanes", segons han confirmat a Europa Press fonts del ministeri públic.

El col·lectiu Musulmans contra la Islamofòbia va posar en coneixement de la Fiscalia les paraules pronunciades per Ortega Smith en un vídeo publicat en el canal de Youtube de Vox que reprodueix un míting polític que va tindre lloc en el mes de setembre en el Casino d'Agricultura de València.

En les imatges s'escolta dir al 'número 2' de Vox: "Serem més forts enfront de l'enemic comú que té un nom molt clar i jo no deixaré de dir-ho en totes les intervencions. El nostre enemic comú, l'enemic d'Europa, l'enemic de la llibertat, l'enemic del progrés, l'enemic de la democràcia, l'enemic de la família, l'enemic de la vida, l'enemic del futur es diu la invasió es diu la invasió islamista".

I afegeix: "Està en joc el que entenem o el que coneixem com la civilització, està seriosament amenaçada, però no estem sols com us dic, bé ho sabeu, cada vegada més europeus s'estan posant en peus perquè estan patint en les seues ciutats, en els seus carrers i en els seus barris, la qual cosa significa l'aplicació de la sharia i no estan disposats, al fet que es derroque les seues catedrals per a ser substituïdes obligatòriament per mesquites. No estan disposats al fet que les seues dones hagen de cobrir el seu rostre amb una tela negra i ser tractades deu passos arrere, pitjor que els camells. No estan disposats al fet que s'acabe amb el que entenem per civilització per respecte als drets i a la llibertat".

El col·lectiu denunciant destaca que aquestes declaracions tenen un "alt contingut islamòfob, altament alarmista i podrien atemptar contra la convivència i la pau social". Per eixa raó, van decidir "actuar per a dilucidar si el contingut del vídeo poguera ser constitutiu d'un presumpte delicte d'odi" i van informar a la Fiscalia, que ara ha obert una investigació.

"ATMOSFERA DE TEMOR"

L'associació incideix que les afirmacions del dirigent de Vox "són rotundament falses i atempten contra la pau social i la convivència, en fomentar la creació d'una atmosfera de temor i rebuig cap a les comunitats musulmanes".

Finalment, expressen la seua confiança en el sistema judicial, així com en l'estat de dret i animen "a la ciutadania en general i especialment a la musulmana a empoderar-se en la denúncia de qualsevol fet que poguera ser constitutiu de delicte d'odi i/o discriminació".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento