L'Ajuntament de València es personarà en la causa per l'operació Azud per a recuperar "fins a l'últim euro"

  • L'Ajuntament de València es personarà com a "afectat" en la causa judicial que s'òbriga a partir de l'operació Azud, en la qual ha sigut detingut l'advocat José María Corbín, cunyat de l'exalcaldessa de la ciutat Rita Barberá, i que investiga presumptes comissions irregulars en més d'una desena de contractes del consistori durant el mandat del PP. D'aquesta manera, l'administració local pretén que es retorne "fins a l'últim euro que en el seu moment es va sostraure".
Ajuntament de València
Ajuntament de València
AYUNTAMIENTO VALÈNCIA - Archivo

Així ho ha anunciat aquest dimecres el primer edil, Joan Ribó, que ha indicat que aquesta mateixa jornada ha demanat a l'Advocat de la Ciutat "que en el moment en el qual siga procedent es persone" en aquest cas amb la finalitat de que l'"Ajuntament puga conéixer exactament el que està passant" i reclamar una compensació econòmica en el cas que es constate que les arques municipals s'han vist afectades.

Ribó s'ha pronunciat d'aquesta manera abans de rebre a representants de les entitats que impulsen la campanya 'València lliure de paradisos fiscals', en referir-se, en declaracions als periodistes, a l'operació 'Azud'.

"He encarregat a l'Advocat de la Ciutat que vaja preparant tota la documentació necessària perquè evidentment l'Ajuntament és afectat i, com l'Ajuntament, tots els valencians i les valencianes", ha assenyalat el responsable municipal.

Joan Ribó ha explicat que ha adoptat aquesta decisió "per dos motius", primer perquè "pensem que la gent que està robant, que va estar robant a l'Ajuntament, va estar robant a tots els valencians i les valencianes" i, segon, perquè han de "pagar pels seus delictes" i "retornar fins a l'últim euro que en el seu moment va sostraure".

"Pensem que és un element fonamental", ha afirmat l'alcalde, que ha reiterat la disposició del consistori a col·laborar amb la justícia i a donar "totes les facilitats per a investigar aquest tema que mai havia d'haver ocorregut".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento