Comunitat Valenciana

El Premi Planeta 2018 Santiago Posteguillo inaugura aquest dijous el festival Torrent Històrica

  • El Premi Planeta 2018 Santiago Posteguillo inaugura aquest dijous el festival de literatura històrica 'Torrent Històrica', i serà nomenat 'Cònsol honorari' del certamen, que se celebra entre el 4 i el 7 d'abril en aquesta ciutat de l'Horta.
Santiago Posteguillo, Premi Planeta 2018
Santiago Posteguillo, Premi Planeta 2018
EUROPA PRESS - Archivo
Santiago Posteguillo, Premi Planeta 2018

Segons ha informat l'organització en un comunicat, el periodista Ramón Palomar serà l'encarregat de conversar amb últim Premi Planeta, en una trobada que porta per títol 'Un gran de Roma', i que tindrà lloc en l'Antic Mercat de Torrent a les 20.00 hores d'aquest dijous 4 d'abril.

En el mateix lloc se celebrarà la trobada inaugural del certamen, que reunirà dos autors valencians, Raúl Borrás i Sergio Villanueva, i un tercer natural de Terol, Sebastián Roa, que porta més de dos dècades establit a València.

Roa acredita una dilatada carrera com a escriptor de novel·la històrica, el títol de la qual més recent és 'Enemigos de Esparta' (Ediciones B, 2108).

Raúl Borrás és un debutant en el gènere, i la seua primera novel·la, 'Esclavos del Honor' (Ediciones B, 2018), narra el succés històric dels últims de Filipines.

I Sergio Villanueva, que és a més actor, ha vist publicada la seua primera novel·la històrica, 'El secreto de los nocturnos' (Ediciones B, 2019), una novel·la de crims ambientada en el segle XVI.

QUATRE DIES D'HISTÒRIA A TORRENT

La britànica Kate Mosse, que ha venut set milions d'exemplars de la seua última novel·la, 'La ciutat del foc' (Planeta, 2019), és una altra de les grans atraccions del festival, que també oferirà al públic la possibilitat de conéixer l'alemany Gisbert Haefs, autor d''Aníbal' i altres novel·les històriques conegudes.

També tindran presencia autors espanyols molt populars, com José Luis Corral, Jesús Maeso de la Torre o Antonio Garrido.

Literatura, cinema, teatre, recreació històrica, contacontes i jocs per a jóvens completen l'oferta de Torrent Històrica, les seus de la qual seran l'Auditori de Torrent, l'Antic Mercat, l'Espai Jove, la Plaça de la Torre i els centres educatius de la Marxadella i Santa Teresa de Jesús, on els alumnes tindran l'oportunitat d'escolta a diversos autors.

L'objectiu de Torrent Històrica, creat pels fundadors del festival VLC NEGRA, és acostar la cultura als ciutadans centrant el focus en un gènere literari.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento