Comunitat Valenciana

El sector valencià aconsegueix sis nominacions als Premis Max de Teatre

  • Està present en les categories de carrer, revelació, composició musical i il·luminació.
  • Els guanyadors es donaran a conéixer el pròxim 20 de maig en una gala en el Teatre Calderón de Valladolid.
Los Premios Max
Los Premios Max
LOS PREMIOS MAX - Archivo
Los Premios Max

Les arts escèniques de la Comunitat Valenciana estan representades en la llista de finalistes de la XXII Premis Max, que ha donat a conéixer aquest dimarts l'SGAE, amb un total de sis nominacions.

Així, entre els professionals i produccions que han aconseguit arribar a la recta final dels guardons figuren 'Volat', d'A Tempo Danza-Pepa Cases, que lluitarà per fer-se amb la poma al Millor Espectacle de Carrer; i 'Instruccions per a no tenir por si ve la pastora', de La Ravalera Teatre, seleccionada en la categoria de Millor Espectacle Revelació.

Precisament, en el grup de candidats a fer-se amb el Max a Millor Autoria Revelació, han sigut incloses Núria Vizcarro per 'Instruccions per a no tenir por si ve la pastora' i Mafalda Bellido, per 'Chucho'.

També hi haurà presència valenciana en l'apartat de Millor Composició Musical per a Espectacle Escènic gràcies a Pepe Llopis i Jordi Gavaldá pel seu treball en 'Divines paraules' d'Ananda Dansa, així com en Millor Disseny d'Il·luminació, amb Juanjo Llorens i 'El curioso incidente de un perro a medianoche'.

'Temps salvatge' i 'Els jocs florals de Canprosa'

'Temps Salvatge' i 'Els jocs florals de Canprosa', les dos del Teatre Nacional de Catalunya, parteixen com a produccions favorites, amb cinc i quatre nominacions respectivament, per a la XXII edició dels Premis Max de les Arts Escèniques que es donaran a conéixer el pròxim 20 de maig en una gala en el Teatre Calderón de Valladolid.

Dels 358 espectacles inscrits en aquesta edició, 119 van resultar candidats, dels quals 35 espectacles han arribat a l'última fase, congregant un total de 57 finalistes.

A més de les dos produccions citades, també acaparen diverses nominacions els espectacles de 'Lehman trilogy', 'Iphigenia en Vallecas' i 'Distopía', tots ells amb tres nominacions. 'Grito pelao', 'A.K.A. (Also known as)', 'Una vida americana' i 'Juguetes rotos', amb dos nominacions cadascuna, completen la terna de favorits.

A més de les 19 candidatures a concurs es concedeixen tres premis especials: el Premi Max d'Honor, que distingirà la trajectòria d'una persona per la seua aportació, entrega i defensa de les arts escèniques; el Premi Max Aficionat o de Caràcter Social, que engloba projectes a favor de la integració i la projecció social i a companyies aficionades; i el Premi Max del Públic, que es concedirà a l'espectacle que obtinga major nombre de vots a través de l'aplicació online '#VotaMax'.

Organitzats per la Fundació SGAE des de 1998, els Premis Max entreguen un guardó dissenyat pel poeta i artista plàstic Joan Brossa (Barcelona-1919/1998), impulsor d'un dels col·lectius renovadors de l'art espanyol de postguerra. Enguany, els guardons compten amb la col·laboració de l'Ajuntament de Valladolid i la Fundació d'Universitats i Ensenyaments Superiors de la Junta de Castella i Lleó.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento