Comunitat Valenciana

Un agent de la UCO diu que Alfonso Grau va utilitzar rellotges adquirits per un adjudicatari com a "mètode de pagament"

  • VALÈNCIA, 1 (EUROPA PRESS)
Av.- Un agent de la UCO assegura que Alfonso Grau va utilitzar rellotges adquiri
Av.- Un agent de la UCO assegura que Alfonso Grau va utilitzar rellotges adquiri
EUROPA PRESS
Av.- Un agent de la UCO assegura que Alfonso Grau va utilitzar rellotges adquiri

Un agent de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil ha assegurat aquest dijous en el juí contra l'exvicealcalde de València amb el PP Alfonso Grau, per blanqueig i suborn, que de les investigacions que va realitzar conclou que l'exregidor va utilitzar rellotges adquirits en una cèntrica joieria de la ciutat per l'empresari Urbano Catalán, responsable de Transvía i Viajes Privilege i que es va fer amb diversos concursos de l'Ajuntament, com a "mètode de pagament" per a comprar rellotges de major quantia.

Així ho ha manifestat l'agent aquest dilluns en la primera sessió de la causa en la qual es jutja Grau per suposadament acceptar dos rellotges de luxe de l'empresari, canviar-los per altres més cars i pagar la diferència. El procés ha arrancat amb la declaració dels testimonis, al contrari del que és habitual, i està previst que es perllongue durant un total de huit sessions repartides entre aquesta setmana i la que ve.

A la seua arribada a la Ciutat de la Justícia de València, l'exvicealcalde ha explicat als mitjans que l'esperaven que no anava a fer cap tipus de declaracions i ha entrat als jutjats mentre un home li proferia insults i desqualificacions.

Grau -també investigat en el conegut com a cas Imelsa- i Catalán estan acusats de presumptes delictes de blanqueig de capitals i de suborn. La Fiscalia Anticorrupció sol·licita per a qui va ser número dos de l'exalcaldessa Rita Barberá una pena de sis anys de presó i el pagament d'una multa de 75.000 euros, mentre que per a l'empresari reclama un any de presó per suborn.

Aquesta causa es va obrir a la fi de 2015, quan el jutjat va rebre una denúncia de la Fiscalia contra tots dos processaments. Segons l'escrit fiscal, Transvía regalava suposadament a canvi de contractes rellotges d'alta gamma a l'exvicealcalde, que l'exedil del PP en el consistori presumptament canviava per uns altres de preu superior i abonava la diferència, sistema que constituiria un blanqueig.

Un dels testimonis que ha declarat aquesta primera jornada, agent de la UCO que va instruir alguns dels informes aportats a la causa, ha afirmat que Grau va utilitzar els rellotges adquirits per Catalán com a "mètode de pagament" per a adquirir uns altres de més valor, una cosa en la qual ha coincidit un altre dels investigadors de la Guàrdia Civil que ha declarat.

A més, ha assenyalat que es va encarregar de l'escorcoll domiciliari de la vivenda de l'exdirigent 'popular' i els agents van trobar "una quantitat important de rellotges", la qual cosa segons el parer del testimoni mostrava "l'afició i el gust de Grau" per ells. No obstant açò, ha apuntat que en l'escorcoll de la vivenda no van trobar els models que presumptament va adquirir Grau a través de la devolució de les peces comprades per l'empresari.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento