Comunitat Valenciana

Unides Podem-EUPV planteja una "nova transició verda" centrada en energies renovables i la "recuperació d'allò públic"

  • VALÈNCIA, 29 (EUROPA PRESS)
Unides Podem-EUP planteja una 'nova transició verda' centrada en energies renov
Unides Podem-EUP planteja una 'nova transició verda' centrada en energies renov
EUROPA PRESS
Unides Podem-EUP planteja una 'nova transició verda' centrada en energies renov

Unides Podem-EUPV ha presentat el seu projecte 'Nova Transició Verda', que inclou una Llei d'Energia i Canvi Climàtic perquè la demanda energètica se satisfaça per complet a través de fonts netes en l'any 2050; un pla de rehabilitació energètica de "totes les vivendes de la Comunitat Valenciana" i la "recuperació del públic", com la gestió del cicle de l'aigua. També advoca per "reconéixer la capacitat jurídica de la naturalesa per a tindre drets".

Així ho han explicat aquest divendres en el Parc Central de València el candidat d'Unides Podem-EUPV a la Generalitat, Rubén Martínez Dalmau, i els candidats autonòmics de la confluència Rosa Pérez Garijo, Julià Álvaro, Beatriu Gascó i Ferran Martínez, en una compareixença en la qual han donat a conéixer aquest projecte que forma part del seu programa electoral per als comicis del 28A.

Dalmau ha assegurat que el projecte 'Nova Transició Verda' és una "resposta als qüestionaments que ens fa el futur" en matèria de sostenibilitat, sota el context d'un "canvi d'era" i una "amenaça real de tornar arrere" que insta a "superar les desigualtats econòmiques" que la crisi ha "ampliat enormement" i a encarar el "repte ecològic" de "crear un acord verd que acabe amb les amenaces" al planeta.

Ha indicat que una de les propostes és "potenciar els drets del medi ambient i reconéixer la capacitat jurídica de la naturalesa per a tindre drets". Ha demanat "passar d'una visió antropocèntrica a un gir biocèntric on el planeta siga subjecte de drets amb independència de l'acció humana".

LLEI D'ENERGIA I CANVI CLIMÀTIC

Julià Álvaro ha detallat algunes de les mesures del projecte d'Unides Podem, que passa per l'aprovació d'una Llei d'Energia i Canvi Climàtic perquè en l'any 2050 la Comunitat Valenciana s'hi haja "descarbonitzat" i que la totalitat de la demanda energètica es cobrisca amb fonts renovables.

A més, ha assenyalat que la intenció de la formació és que siga el sector públic el que "treballe en el finançament" d'aquest procés, ja que "necessita un finançament important" i l'administració "no només ha de ser espectador sinó el motor d'una manera absolutament decidida".

En aquest sentit, ha criticat el "'blablabla' en tot el que fa referència a les qüestions ecològiques", perquè ha asseverat que "no n'hi ha prou amb posar-li a una conselleria un nom molt sonor i molt lligat a nous models econòmics i de transformació energètica si després passen quatre anys i no fa pràcticament gens sobre aquest tema".

A més, el projecte inclou un "pla de rehabilitació energètica de totes les vivendes de la Comunitat Valenciana" amb un "horitzó de 30 o 40 anys" però que tinga un "compromís que cada any s'engegue una rehabilitació que afecte el dos o tres per cent de les vivendes". Així, consistiria en la intervenció de 40.000 o 50.000 vivendes a l'any, una pla que generaria 25.000 llocs de treball, ha afirmat.

MOBILITAT

Un altre dels principals punts del programa és la mobilitat. Unides Podem proposa la creació d'una entitat pública valenciana de transport que implemente i gestione la xarxa de transport públic de la Comunitat Valenciana de "manera unitària en tot el territori". "Apostem per la transformació del parc mòbil lligat a combustibles fòssils a un més electrificat", així com una Llei de Mobilitat Sostenible en l'horitzó de quatre anys que "siga molt més ambiciosa" que l'actual.

'Nova Transició Verda' també abasta "plans de mobilitat sostenible en tots els municipis a partir de 50.000 habitants" i, "en paral·lel, la instal·lació de 10.000 punts de proveïment d'energia elèctrica fins el 2024".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento