Comunitat Valenciana

Detingut un matrimoni acusat d'explotar laboralment una parella en una granja de Picassent

  • Agents de la Policia Nacional han detingut un matrimoni en la província de València per explotar laboralment una altra parella en una granja situada a Picassent (València), segons ha informat Prefectura en un comunicat.

El matrimoni va enganyar la parella sobre les condicions de l'ocupació i, una vegada a Espanya, els va amenaçar de mort i els va maltractar obligant-los a treballar llargues jornades i imposant-los un deute que superava els 2.000 euros per les despeses de viatge i altres conceptes que anava en augment.

Des de Romania, i a través de Facebook, un matrimoni va trobar un anunci per a treballar en una granja a Espanya en el qual buscaven persones per a cuidar ovelles i fer neteja. Es van posar en contacte amb la persona que ho anunciava, que va resultar ser el matrimoni, que s'encarregaria d'assumir totes les despeses del viatge i restaria a la parella les despeses del seu primer mes de sou.

Així, van acceptar i es van traslladar al febrer en autobús a València. Una vegada allí, segons les declaracions de la dona, van ser arreplegats per un matrimoni i traslladats a una granja, a uns 20 minuts de l'estació. En la granja hi havia unes 1.800 ovelles i ja als pocs dies ja van començar els inconvenients, van tindre alguns problemes de salut i com no realitzaven tot el que els ordenaven ella va ser bufetejada i amenaçada i fins i tot tancada tres dies en una habitació.

El seu marit també va ser agredit i amenaçat de mort. Davant la situació, la dona va demanar tornar a Romania i el matrimoni va accedir, facilitant-li la tornada mentre el seu marit es comprometera a romandre en la granja.

Ja a Romania, la dona va mantindre converses amb el seu marit, qui li va explicar que seguien les agressions, els insults i li amenaçaven amb tallar-li les cames. A principis de març va ser l'última vegada que va poder contactar amb ell, en una conversa en la qual li demana que contactara amb la policia de Romania doncs temia per la seua vida i fins i tot pensava en la possibilitat de suïcidar-se.

Després d'una ràpida cooperació policial, els agents de la Policia Nacional van localitzar la granja i van establir un dispositiu per a la localització de la víctima, inspeccionant l'interior de la mateixa i alliberant el marit de la denunciant.

Aquesta víctima va relatar als agents que el seu deute en arribar a Espanya era de 747 euros i a penes deu dies després ja superava els 2.000. Va apuntar que treballava jornades que començaven a les set del matí i es perllongaven fins a l'1 de la matinada.

Així mateix, li va ser bloquejat el telèfon perquè no es comunicara amb la seua esposa i, en intentar escapar, va ser arrossegat i amenaçat de mort, motiu pel que finalment li va ser retirada la seua documentació i el mòbil. Aquests fets li van portar a contemplar la possibilitat d'autolesionar-se per a provocar una eixida al metge i així demanar ajuda de l'exterior, doncs els propietaris quan es marxaven li tancaven la porta de la finca i no podia eixir.

El matrimoni ha sigut detingut acusat d'un delicte de tràfic d'éssers humans amb finalitats d'explotació laboral, i la víctima ha sigut alliberada de l'explotació a la qual es trobava sotmès en la granja.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento