Comunitat Valenciana

Ribó demana al València CF "un plantejament seriós" sobre els seus estadis

  • "Haurà d'explicar-nos què vol fer de major", ha dit l'alcalde davant els rumors de quedar-se en l'avinguda d'Aragó.
  • L'acord "es va materialitzar en el seu moment amb una permuta de solars ja efectuada", recorda Vicent Sarrià.
Obres del Nou Mestalla del València CF
Obres del Nou Mestalla del València CF
EUROPA PRESS - Archivo
Obres del Nou Mestalla del València CF

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha indicat aquest dijous, respecte a la possibilitat que el València CF abandone la idea de traslladar el seu estadi a l'avinguda Corts Valencianes i es quede en el situat a Aragó, que el club esportiu ha de "fer un plantejament seriós" sobre la ubicació que desitja per al seu camp de futbol.

Ribó ha indicat que "algun dia" el València CF haurà de traslladar al consistori eixa consideració. "El València haurà d'explicar-nos què vol fer de major, per dir-ho d'alguna forma, i ens ho haurà d'explicar", ha afirmat el primer edil, que ha assegurat que "fins ara" no tenia coneixement de la citada possibilitat i que l'ha conegut aquesta jornada.

El responsable municipal i candidat de Compromís a la reelecció s'ha pronunciat d'aquesta manera, en declaracions als mitjans de comunicació, abans de començar el ple ordinari de març celebrat en el consistori. "Ho he vist hui. Anem a estudiar-ho. Jo fins ara eixe tema no ho havia vist, sincerament", ha exposat.

Així, ha comentat que, "en principi, donava per descomptat que anava a haver-hi un canvi" d'estadi i que el club "se n'anava a anar al nou Mestalla", a l'estadi que es va començar a construir en l'Avinguda Corts Valencianes. "Hui estem veient açò, anem a veure. És un rumor. Com tal ho veiem i no anem a avaluar", ha agregat l'alcalde.

Joan Ribó ha assenyalat que "el València és qui ha de fer un plantejament seriós d'això". "Algun dia ens ho haurà de fer, ho reitere. Amb calma, però haurà de plantejar-se'l seriosament", ha insistit.

El PSPV espera "proposta formal"

Per la seua banda, la primera tinent d'alcalde i portaveu socialista, Sandra Gómez, ha exposat, preguntada per eixe assumpte també abans d'iniciar-se la sessió plenària, que el seu grup espera una "proposta formal" per a opinar sobre aquest tema.

"Fins que no hi haja una proposta formal per part del club no ens anem a pronunciar. No podem marcar posicions, si m'ho permeten, a colp de premsa i de titulars fins que de forma institucional no es trasllade la voluntat per part del club a l'Ajuntament", ha dit l'edil.

"Complex"

Així mateix, el regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, ha comentat, preguntat per si és viable que el València CF mantinga l'actual Mestalla i desistisca de concloure la construcció d'un nou estadi en Corts Valencianes, atenent a l'apuntat per Sandra Gómez, que "és molt difícil valorar el que pareix més bé una mitja informació".

No obstant açò, Sarrià ha indicat que seria "complex" eixe canvi de criteri. "Cal recordar que tota l'operació de Mestalla es basa en una Actuació Estratègica Territorial Estratègica que depèn de la Generalitat", ha precisat, al mateix temps que ha destacat també que "hi ha un conveni que s'està complint i desenvolupant entre l'Ajuntament i el València" respecte al trasllat de l'estadi.

El titular de Desenvolupament Urbà ha manifestat que eixe acord "es va materialitzar en el seu moment amb una permuta de solars ja efectuada" i ha ressaltat que, en conseqüència, "s'estan produint els pagaments i les compensacions econòmiques que preveia aquell conveni".

D'altra banda, preguntat per la sentència pendent de complir per part del club que li obliga a derrocar graderies de l'actual Mestalla i per l'obligatorietat d'executar-la en el cas de que l'estadi es mantinga definitivament en la seua ubicació actual, Sarrià ha comentat que "qualsevol opció que passara per mantindre l'estadi hauria d'atendre les sentències vigents".

"Per açò entenc que és una proposta que no sé d'on ha eixit i que en tot cas és complexa", ha declarat el regidor. L'enderrocament de graderies no es va dur a terme en compliment de la citada decisió judicial perquè estava previst que l'estadi desapareguera de l'avinguda Aragó en ser traslladat a Corts Valencianes.

"Un poc absurd"

La portaveu de València en Comú i segona tinent d'alcalde, María Oliver, pel seu costat, ha indicat, que és "curiós" que "estiguem, com sempre, intentant arreglar els disbarats". "La permuta va ser un disbarat des del primer moment i l'ampliació de Mestalla va ser un disbarat", ha afirmat, després del que ha dit que s'haurà d'"estudiar bé la proposta". "En aquest moment estem tramitant un gran pavelló en l'altra punta de la ciutat i pareix un poc absurd la demolició d'un que està sense acabar", ha afegit.

El portaveu de Cs, Fernando Giner, ha plantejat que a l'alcalde "li falta diàleg i gestionar" i ha ressaltat que el de Mestalla és "un tema competència de l'Ajuntament". "Eixe estadi que cau, a mig construir, està en la meua ciutat. No vull que en la meua ciutat vegen això, que els turistes vegen això. Per açò, exigisc gestionar, dialogar i crear una taula per a veure la solució. És una qüestió dels valencians", ha asseverat.

Per la seua banda, des del moviment Marea Valencianista s'ha apuntat en un comunicat que el club s'ha gastat quasi 150 milions d'euros en el nou mestalla i ha recalcat que "qualsevol veí pot sol·licitar l'execució de la sentència del Suprem" per a derrocar el de l'avinguda d'Aragó, que és ferma. Així mateix, subratlla que sense la qualificació de sòl residencial del vell camp, el club "no podria garantir els crèdits de 180 milions d'euros amb Bankia i La Caixa".

"El solar del nou Mestalla no pot canviar la seua qualificació sense generar una escalada de demandes dels antics propietaris i per presumpta prevaricació" i reclamar per lucre cessant, ha advertit el responsable d'aquest col·lectiu, Miguel Zorío, qui calcula que el club podria patir pèrdues de més de 200 milions d'euros, la qual cosa "implicaria la fallida automàtica i la seua desaparició".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento