Comunitat Valenciana

Ribó demana col·laboració ciutadana i de la indústria per a fer front al problema de tovalolletes que es tiren al vàter

  • L'alcalde de València, Joan Ribó, ha alertat aquest dijous del problema que genera la presència en la xarxa de sanejament de la ciutat, en les estacions de bombament i en els col·lectors la presència de tovalolletes higièniques que es tiren a través dels vàters i no del fem. Així, ha destacat que fer front a aquesta circumstància "està costant molts diners a l'Ajuntament", ha subratllat que és "fonamental" la "ajuda de tots", ciutadans i indústria, per a resoldre-la i ha instat a plantejar-se "seriosament" aquest problema.
Joan Ribó durant l'entrevista amb Europa Press
Joan Ribó durant l'entrevista amb Europa Press
EUROPA PRESS - Archivo
Joan Ribó durant l'entrevista amb Europa Press

Ribó s'ha pronunciat d'aquesta manera abans d'iniciar-se el ple ordinari de març celebrat en el consistori, en referir-se als treballs que des de la Regidoria del Cicle Integral de l'Aigua es duen a terme per a netejar el Col·lector Nord i eliminar tots els residus, entre ells tovalolletes higièniques, que es rebutgen a través del vàter i obstrueixen infraestructures com aquest.

En les tasques desenvolupades durant els dos últims anys en aquest sentit, el consistori ha invertit huit milions d'euros i ha extret del canal d'eixida d'aigües residuals i pluvials 5.000 tones de residus, principalment tovalolletes higièniques.

"Aquest tema cal plantejar-li-ho seriosament perquè ens està costant molts diners a l'Ajuntament. És necessari que la tovalolletes no vagen al vàter si no que vagen a la paperera. És un tema important", ha afirmat el primer edil. Després d'açò, ha demanat la col·laboració de tots els ciutadans per a evitar que aquests productes es rebutgen a través dels vàters i arriben d'aquesta manera a la xarxa de sanejament.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento