Comunitat Valenciana

La jutgessa de Gandia sobreseu la causa oberta per presumpte finançament irregular del PSPV

  • La jutgessa del Jutjat d'Instrucció número 3 de Gandia (València)ha acordat el sobreseïment provisional de la causa en la qual investigava un presumpte finançament irregular del PSPV, en relació amb la compravenda d'un local per la Federació Valenciana de Futbol a la mercantil Mora Gomar SL -vinculació familiar amb la consultora Crespo Gomar, que va treballar per als socialistes valencians-, subvencionada per l'Ajuntament d'eixa localitat.

Així consta en una interlocutòria de data 11 de març, a la qual ha tingut accés Europa Press, en el qual la jutgessa assenyala que de les diligències practicades i de la documental inclosa en la causa -no s'ha arribat a citar ningú en qualitat d'investigat- no es reuneixen suficients indicis per a entendre que s'haja comès infracció penal alguna.

Així mateix, en la interlocutòria, contra la qual cabia recurs, s'assenyala que el fiscal, el passat mes de febrer, va concloure que l'immoble en qüestió estava destinat "a l'ús públic per al qual es va adquirir i el seu preu d'adquisició està dins del valor que se li atorgava en la data d'adquisició, segons taxació realitzada per a l'obtenció de la hipoteca o molt pròxim al mateix, segons informe de taxació realitzat per l'agent de la propietat immobiliària".

Eixe informe es va realitzar en atenció als immobles que s'han pogut recaptar "donada l'escassetat dels mateixos, i amb els matisos oportuns que açò comporta", segons consta en aquest document, "no existint o no havent-se apreciat, d'altra banda, cap irregularitat en el procediment administratiu per a l'atorgament de la subvenció, en la tramitació de la qual van intervenir diversos òrgans compostos per representants" dels diferents grups municipals, que van votar "de forma unànime o sense que existira oposició per cap d'ells per a l'atorgament i aprovació de la subvenció".

La causa va partir de la inhibició acordada pel Jutjat d'Instrucció número 21 de València que va rebre una informació per presumpte finançament irregular en 2007 de PSPV i Bloc, i que va remetre a instàncies judicials de Madrid i Benidorm, a més del de Gandia, en considerar que no tenia competència per a dur a terme eixa investigació.

De moment, en els jutjats de Madrid, Fiscalia i Advocacia de l'estat van demanar al desembre el sobreseïment de la causa relativa a presumptes irregularitats en el contracte de publicitat concedit pel Ministeri de Vivenda a l'empresa Crespo Gomar -investigada en el número 24- mentre que el 43 va arxivar al novembre la causa pel contracte del de Sanitat amb aquesta mateixa agència.

El setembre passat la jutgessa de Gandia havia acordat ampliar en 18 mesos la investigació de la causa, oberta per un suposat delicte de malversació i prevaricació, en declarar-la complexa.

La investigació inicial del primer jutjat apuntava al fet que l'Ajuntament de Gandia hauria subvencionat la mitat de l'adquisició d'un immoble que la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana va comprar l'any 2009 per import de 525.000 euros, amb el que va pagar 257.000 euros.

Eixe immoble, d'acord amb les anotacions registrals, inicialment pertanyia a la mercantil Antoni Gomar S.L., administrada pel pare d'Alberto Gomar Pascual, Antonio Gomar Martínez (extinent d'alcalde de Gandia).

En 2003, el local es va entregar com a aportació per a la constitució d'una altra nova societat, Antonio Gomar Martínez S.L., mercantil que es va constituir amb participació d'una societat administrada per Gema Gomar Pascual, filla de l'exregidor i germana de l'anterior.

L'any 2006, el local es va vendre per 280.000 euros a Mora Gomar, empresa administrada pel marit de Gema Gomar, i tres anys després ho adquireix pels 525.000 euros la Federació, un preu "molt superior" al de 2006.

Segons constava en la interlocutòria d'inhibició del primer jutjat, tenint en compte la participació de l'Ajuntament en la compra en haver subvencionat la mateixa per import de 257.000 euros, l'import del preu, quasi el doble pel qual va ser adquirit, i el propietari del mateix, es va entendre pertinent una taxació pericial del valor que en el mercat tenia el local mercat per la Federació en la data de la seua adquisició.

No obstant açò, el fiscal considera que el preu d'adquisició "està dins del valor que se li atorgava en la data d'adquisició", segons la taxació realitzada i sense que s'haja apreciat irregularitats en el procediment administratiu per a atorgar la subvenció.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento