Comunitat Valenciana

L'Ajuntament de València extrau 5.000 tones de tovalloletes del Col·lector Nord

  • El consistori ha gastat 8 milions d'euros en els dos últims anys en els treballs necessaris per al desembossament.
  • Per al regidor Vicent Sarrià, cal treballar en "consicenciació" i en el desenvolupament de productes menys nocius.

L'Ajuntament de València ha extret en els dos últims anys 5.000 tones de residus, principalment tovalloletes higièniques, del Col·lector Nord de la ciutat durant les tasques de neteja i desobstrucció d'aquest canal d'eixida d'aigües i residuals i pluvials, uns treballs en els quals en aquest temps el consistori ha invertit huit milions d'euros.

Així ho ha indicat aquest dimecres el regidor responsable del Cicle Integral de l'Aigua i president de l'Entitat Metropolitana de Servicis Hidràulics (Emshi), Vicent Sarrià, en declaracions als mitjans de comunicació durant la seua participació en el XXXV congrés de l'Associació Espanyola de Proveïment d'Aigua i Sanejament.

"En aquests dos anys de treball, només en tasques de neteja i desobstrucció del Col·lector Nord portem huit milions d'euros gastats", ha apuntat l'edil, que ha estimat que "quan es complete aquest procés" seran "més de deu" els milions invertits en aquestes tasques.

El responsable municipal ha destacat que "la primera causa" d'eixa obstrucció es deu a l'hàbit de tirar al vàter les tovalloletes higièniques, així com altres productes com els bastonets de les orelles o els preservatius, ha apuntat.

Vicent Sarrià ha manifestat que per a fer front a aquest fenomen cal, d'una banda, treballar en "conscienciació" i "informació ciutadana", amb la finalitat de que els ciutadans siguen "conscients que el vàter no és una paperera". En aquest sentit, ha ressaltat les campanyes que desenvolupa a aquest efecte l'Ajuntament de València, principalment, dirigides "als més xicotets i joves" per ser "el públic més sensible".

D'altra banda, el regidor ha assenyalat que s'ha d'"aconseguir que els fabricants vagen desenvolupant productes menys nocius per a la xarxa" de sanejament, "que tinguen un impacte menys negatiu", i ha apuntat que aquesta és una qüestió que ha d'abordar-se des d'"un punt de vista nacional".

En conseqüència, per a evitar afeccions d'aquest tipus a una "infraestructura vital" per a les ciutats que "precisa d'inversions molt importants", com és la seua xarxa de sanejament, les seues estacions de bomber i els seus col·lectors, Vicent Sarrià ha estimat necessària la implicació no només de l'administració sinó també de les empreses privades i de la ciutadania.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento