Comunitat Valenciana

L'Ajuntament obri aquest dimecres el termini per a demanar el xec escolar

  • Les famílies tenen 20 dies naturals per a realitzar les peticions, que han ascendit quasi un 25% des de 2015.
Escuela infantil, aula, clase, niño, estudios, percha, perchas, abrigos mochilas
Escuela infantil, aula, clase, niño, estudios, percha, perchas, abrigos mochilas
DGA - Archivo
Escuela infantil, aula, clase, niño, estudios, percha, perchas, abrigos mochilas

“L'escolarització dels nostres menors és una prioritat per al Govern de la Nau. Sabem que existeixen moltes famílies que no arriben a final de mes en aquesta ciutat, i hem de posar mitjans per a facilitar que la seua escolarització supose el menor impacte econòmic possible”. Això va declarar aquest dimarts la delegada d'Educació, María Oliver, després d'aprovar la convocatòria del xec escolar 2019/2020 i publicar-la en el Butlletí Oficial de la Província (BOP).

Per tant, a partir d’ara s'estableix un període de 20 dies naturals (fins al pròxim 15 d'abril, inclusivament) perquè les famílies puguen presentar les sol·licituds davant l'Ajuntament de València. Per a aquesta convocatòria, s'estima que els sol·licitants tinguen una assignació màxima de 90 euros mensuals durant un total de 10 mensualitats per família.

El xec escolar va dirigit a totes aquelles persones menors de 6 anys empadronades a València en el nom dels quals se sol·licite, sempre que reunisquen tots els requisits previstos. En cap cas l'import mensual de l'ajuda podrà superar el de la quota mensual per ensenyament de l'escola infantil o centre.

En total, la dotació pressupostària destinada a aquesta convocatòria ascendeix a 3.325.000 euros, quasi un 10% més que el curs passat. Com és conegut, el xec escolar és un sistema que facilita l'escolarització dels xiquets menors de sis anys i permet a les famílies amb menys recursos econòmics poder accedir a una escola infantil de la seua lliure elecció.

Les sol·licituds d'aquestes ajudes s'han incrementat notablement des de l'any 2015, i des de l'inici del mandat actual han augmentat quasi un 25%, en passar de 5.993 a 7.442. Les sol·licituds han de ser presentades en instància de model normalitzat, que està accessible en la pàgina web de l'Ajuntament de València (www.valencia.es), en els registres municipals o en qualsevol dels llocs previstos en la Llei del Procediment Administratiu Comú de les administracions públiques.

Després de la baremació de les sol·licituds efectuada per la comissió tècnica de treball, s'exposaran al públic els llistats provisionals d'admesos amb documentació completa, així com els exclosos per falta de documentació o altres causes, perquè els interessats puguen esmenar la falta o presentar les al·legacions que estimen oportunes.

Oliver va subratllar així mateix la voluntat del Govern Local de “posar en el centre de les nostres polítiques la cura de les persones. Aquest és l'esperit de la nostra acció de Govern: per a poder mirar al futur hem de cuidar el nostre present, treballant perquè les pròximes generacions puguen tindre un futur millor”. En aquest context, Oliver va destacar també “la recuperació de tres escoletes per a la gestió municipal, que ha permés la rebaixa de preus de 300 euros al mes a 30 euros per a les famílies”.

Criteris de baremació 

Determinats per la renda anual familiar, obtinguda mitjançant la fórmula de les bases de les ajudes per a material escolar; si tenen o no discapacitats; la situació familiar (família nombrosa, monoparental, parts múltiples i situació de dependència), i la de violència de gènere.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento