Comunitat Valenciana

Oltra sobre l'agressió sexual a Alacant: "Cada vegada més dones i adolescents se senten amb força per a denunciar"

  • La vicepresidenta de la Generalitat i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assegurat aquest dimarts, davant un nou cas de denúncia d'agressió sexual per part d'un grup de menors a una xica també menor d'edat a Alacant, que cada vegada més "les dones i adolescents se senten amb força per a denunciar" i ha subratllat que el Govern autonòmic està "posant les bases perquè qualsevol dona que patisca una agressió sexual sàpia que ha de denunciar perquè té la societat i els poders públics al costat".
Oltra diu davant la bilateral per la llei LGTBI que el Consell defèn 'llaura, ab
Oltra diu davant la bilateral per la llei LGTBI que el Consell defèn 'llaura, ab
GVA
Oltra diu davant la bilateral per la llei LGTBI que el Consell defèn 'llaura, ab

Oltra, que aquest dimarts s'ha reunit amb representants de l'Associació de Professionals del Món per la Integració Social (Promis), s'ha pronunciat en aquests termes en ser preguntada per un cas de suposada agressió sexual d'un grup de menors a una xica, ocorregut el passat mes de juliol en una localitat de la comarca alacantina de la Marina Alta, encara que la víctima ha denunciat a principis d'aquest mes.

"Probablement la denúncia es produeix perquè cada vegada més les dones i les adolescents se senten amb més força per a denunciar aquests fets", ha assegurat, al mateix temps que ha apuntat que potser no es va atrevir a denunciar en el moment en què va succeir si no va sentir el suport de la societat o de les institucions públiques.

En aquesta línia, ha apuntat que "s'aplicaran mesures encaminades, primer, a protegir la víctima i, després, al fet que els autors paguen el dany que han fet". D'aquesta manera, ha assegurat que des de la Generalitat estan "posant les bases perquè qualsevol dona que tinga una agressió sexual sàpia que ha de denunciar perquè té la societat i els poders públics al costat".

En aquesta línia, ha recordat que "tractant-se de menors d'edat, han d'entrar en tot un projecte de reeducació i ser conscients que la societat no tolera aquestes coses i, per tant, hi ha conseqüències quan s'agredeix sexualment o físicament a una dona".

"Vivim en una societat masclista i canviar-la no és d'un dia per a un altre", ha indicat Oltra, qui no obstant açò creu que està creixent "l'apoderament de les dones amb la confiança que hi ha tota una societat rebutjant eixes actituds, que diu 'no' a totes les agressions masclistes".

"És molt important la implicació de tota la societat i entendre que, quan una dona està en una situació de violència, no és un problema d'eixa dona, sinó de tota la societat. En la mesura que això siga sòlid, coneixerem més casos, perquè les dones ja no s'avergonyiran o no tindran por de denunciar, i això és que estem avançant, no fracassant. En la mesura en què la lluita es fa visible, també es fan visibles aquests fets", ha afegit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento