Les Corts asseguren que desconeixien la vinculació de la premiada Morell amb la defensa de la gestació subrogada
Les Corts asseguren que desconeixien la vinculació de la premiada Morell amb la defensa de la gestació subrogada I. CABALLER/CORTS VALENCIANES - Archivo

La Mesa de Les Corts ha explicat aquest dimarts que desconeixia la vinculació de la guardonada en l'acte 'Les Corts de les Dones' Amparo Morell amb una associació que defèn la gestació subrogada ja que ha explicat que en la documentació facilitada "no hi havia cap referència" cap a aquesta qüestió i, per tant, subratllen que el seu reconeixement es deu al seu paper com a empresària i és fals que ho haja sigut per eixa defensa.

Així ho ha explicat la Mesa del parlament autonòmic valencià en un comunicat, després de les crítiques sorgides arran del premi en l'acte 'Les Corts de les Dones', atorgat, entre d'altres, a l'empresària Amparo Morell, aquesta última a proposta de Cs i de la qual s'ha conegut la seua condició d'activista de la gestió subrogada.

Sobre aquest tema, Les Corts expliquen que la Mesa no és l'òrgan encarregat de proposar la celebració d'eixe acte, ni la data ni les persones o institucions homenatjades, sinó que és potestat de l'extinta Comissió d'Igualtat de Gènere i Polítiques LGTBI que va ser la que va sol·licitar la realització de l'acte i la que va proposar el llistat de les guardonades, "com ha sigut costum en totes les edicions celebrades en aquesta legislatura" i "sense que es donara cap veto a cap proposta", remarquen.

D'aquesta manera, la documentació de cadascuna de les propostes que es va posar damunt de la taula en la Comissió va passar, segons expliquen, a la Mesa i, posteriorment, a la Junta de Síndics i "en cap moment apareix cap referència de Morell amb l'associació que defèn la gestació subrogada".

A més, subratllen que aquesta empresària, segons l'acord de Mesa de les Corts 3234/IX i les dades verificades pel servici de Protocol de la cambra, "és distingida per ser la responsable del departament financer de l'empresa Annexa Logística i no com a membre d'una associació que defèn els ventres de lloguer".

Per tant, el parlament valencià lamenta que s'haja generat "controvèrsia" pel discurs que va realitzar en l'entrega del reconeixement i en el qual "va posar de manifest la seua condició de membre d'una associació que defèn la gestació subrogada, motiu aprofitat per eixa entitat per a difondre en diferents xarxes socials un presumpte i inexistent homenatge de Les Corts a totes les mares per gestació subrogada, sent aquesta afirmació totalment falsa".

Per tot açò, Les Corts remarquen que "no han distingit ni directament ni indirectament a cap associació en defensa de la gestació subrogada" i que la Mesa ha respectat, "com sempre ha fet en la IX legislatura", l'acord de la Comissió d'Igualtat de Gènere i Polítiques LGTBI respecte al llistat de persones o institucions dignes de menció.

D'aquesta manera, la cambra autonòmica "lamenta profundament que aquest acte, fet per a reconéixer la tasca de tantes dones en el seu vessant personal o professional i que dediquen els seus esforços a la lluita per la igualtat de drets, haja transcendit per una polèmica totalment contraria a la motivació de l'acte".

CONSENS D'UNES BASES

Amb la finalitat de que en un futur la "solemnitat i rellevància de l'acte no es veja afectada", la Mesa proposarà que es "consensue entre tots els grups parlamentaris unes bases sobre el procediment de proposició i aprovació de les guardonades dignes de rebre aquesta distinció de Les Corts".

Consulta aquí más noticias de València.