Unauto afirma que el decret que regula les VTC "atenta contra la competència"
Unauto afirma que el decret que regula les VTC "atenta contra la competència" VTC - Archivo

L'associació Unauto VTC ha assegurat que el Decret Llei de regulació de les VTC "infringeix la Constitució i la legislació europea", per la qual cosa ha reclamat al Consell que "cride les parts implicades a una taula de diàleg per a elaborar una normativa justa per al sector i que beneficie a tots els valencians".

L'entitat ha demanat una reunió "urgent" a la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, "per a evitar la desaparició de més de 500 llocs de treball, així com el pagament de més de 160 milions d'euros en indemnitzacions als titulars de les autoritzacions VTC".

Així s'ha pronunciat en un comunicat després que la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori vaja a continuar amb la tramitació de la norma després d'obtindre l'informe favorable de l'Advocacia de la Generalitat. D'aquesta manera, l'executiu preveu aprovar-ho en el pròxim ple del Consell.

L'organització considera que el mínim de 15 minuts per a la precontratació del servici de VTC i l'eliminació de la geolocalització són "factors determinants per a l'existència del sector, i prendre aquestes mesures seria atemptar contra l'article 38 de la Constitució Espanyola, que garanteix la Llibertat d'empresa", ha advertit en un comunicat.

L'entitat assegura que aquestes afirmacions es basen en l'informe del Consell de Garanties Estatutàries de Catalunya que va analitzar el Decret Llei "molt similar al que pretén aprovar la Generalitat".

Unauto ha remarcat que, amb el decret, el Consell "s'extralimitaria en les seues obligacions ja, que, segons l'Estatut d'Autonomia, no s'arrepleguen les competències en matèria de telecomunicacions, per la qual cosa limitar o eliminar la prestació de servici per geolocalització estaria interferint en matèries estales".

D'altra banda, ha assenyalat que les restriccions que es pretenen aprovar "atempten contra els principis de lliure competència i lliure establiment de la Unió Europea" i avisa que s'exposa a la Comunitat Valenciana "a possibles multes per part de la Comissió Europea, en restringir la competència injustificadament".

El president d'Unauto VTC, Ricardo González, ha demanat al Consell que "no es precipite a l'hora de legislar el sector" i li ha reclamat que òbriga "un diàleg amb totes les parts implicades amb la finalitat d'aconseguir una regulació que afavorisca l'interés general i no a l'interés exclusiu del sector del taxi".

Unauto ha recordat així mateix l'informe publicat per la Comissió de Defensa de la Competència en el qual criticava el text del decret i recomanava eliminar quasi la totalitat dels seus articles.

Consulta aquí más noticias de València.