Comunitat Valenciana

José Viña, Pilar de la Oliva i l'editorial Tirant lo Blanch, premis Universitat-Societat

  • Els guardons, atorgats pel Consell Social de la Universitat de València, s'entregaran pròximament.
Rectorado de la Universitat
Rectorado de la Universitat
UV - Archivo
Rectorado de la Universitat

El docent i investigador José Viña, l'editorial Tirant lo Blanch i la presidenta del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, Pilar de la Oliva, són tres dels guardonats en la XIII edició dels Premis Universitat-Societat que concedeix el Consell Social de la Universitat de València (UV) i que s'entregaran pròximament.

El doctor José Viña, catedràtic de Fisiologia de la Universitat de València, ha sigut l'investigador premiat en la modalitat Investigació i Desenvolupament, pel seu projecte de col·laboració de R+D amb el Servicio Madrileño de Salud (SERMAS).

Després de finalitzar els seus estudis en medicina en la Universitat de València, es va iniciar en la investigació biomèdica en la Universitat d'Oxford, en el Medical Research Council, obtenint el títol de doctor en el 1976.

Ha centrat les seues investigacions en l'envelliment i els radicals lliures, les malalties associades a l'envelliment com la malaltia d'Alzheimer, les alteracions metabòliques durant l'envelliment i la fragilitat associada al mateix. En l'actualitat, investiga els gens específics que expressen les persones centenàries i la seua regulació mitjançant dieta i exercici.

És el director de la Línia d'Investigació de Metabolisme i Dany Orgànic, Envelliment i Malalties Associades de la Fundació INCLIVA i director de l'Institut Gerontològic de la Comunitat Valenciana. El professor Viña, a més, és Doctor Honoris causa per la Université de Rennes 2 a França i per la Universitat Argentina de Buenos Aires.

Per la seua banda, Pilar de la Oliva és la professional premiada en la modalitat Alumni Plus-Antic Alumne de la Universitat de València. Aquest premi reconeix la trajectòria professional i destaca l'excel·lència professional, acadèmica i empresarial d'antics alumnes de la Universitat de València amb una trajectòria contrastada.

De la Oliva és presidenta del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana des de 2010. Llicenciada en Dret per la Universitat de València, va ingressar en la carrera judicial en 1982. Actualment és l'única dona al capdavant d'un Tribunal Superior de Justícia i la segona en la història d'Espanya.

La modalitat Trajectòria de Col·laboració Universitat-Societat ha recaigut en l'Editorial Tirant lo Blanch per la seua llarga trajectòria de col·laboració amb la Universitat de València i amb els seus professors.

Tirant lo Blanch, amb seu central a València i delegacions a Madrid, Barcelona, Mèxic, el Brasil, Xile i Colòmbia, és referent en l'edició jurídica i d'humanitats a Espanya i Mèxic.

Professors de la Universitat de València formen part dels seus comités científics, entre els quals es troben altres docents de les més prestigioses universitats espanyoles, europees i nord-americanes, així com magistrats del Tribunal Suprem d'Espanya, de la Suprema Cort de Mèxic o del Tribunal Europeu de Drets Humans.

Publica 250 llibres anuals i compta amb un fons editorial de 1.700 títols, escrits per més de 1.200 autors. Inicialment va començar com una editorial estrictament jurídica i és en aquest camp on ofereix el major volum de títols publicats, però també integra les Ciències Socials, l'Economia, la Sociologia, la Ciència Política, les Polítiques de Benestar Social i les Humanitats.

A més, el premi Càtedres Institucionals o d'empresa de la Universitat de València, ha recaigut en la Càtedra Wurth EMC, la primera Càtedra Internacional de la Universitat de València, en funcionament des de 2015, i que constitueix una col·laboració d'ampli espectre entre l'empresa Wurth Elektronik eiSos i la Universitat.

La càtedra cobreix àmbits d'investigació, innovació, difusió i docència, per a propiciar l'adequada evolució i integració del món universitari amb l'empresarial i social.

Com a gran èxit derivat d'aquesta col·laboració, destaca la creació del primer centre de R+D+i de Wurth a Espanya, allotjat des de novembre de 2018 en les instal·lacions del Parc Científic de la Universitat de València.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento