Puig, sobre el transvasament: "Les estratègies de confrontació no comptaran mai amb la Comunitat"
Puig, sobre el transvasament: "Les estratègies de confrontació no comptaran mai amb la Comunitat" EUROPA PRESS

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha replicat al seu homòleg a Múrcia, Fernando López Miras, qui ha demanat al cap del Consell una trobada per a defendre el transvasament Tajo-Segura, que "les estratègies de confrontació no van a comptar mai amb la Comunitat Valenciana". "Ni uns ni altres", ha subratllat.

Puig s'ha pronunciat en aquests termes en atenció als mitjans de comunicació, en ser preguntat per la petició per carta que López Miras ha enviat al cap del Consell i al president d'Andalusia, Juan Manuel Moreno, per a reunir-se "amb la màxima urgència possible" amb la finalitat de fer front a aquells que, "o bé callen, o bé qüestionen permanentment el dret dels murcians i del Llevant a tindre l'aigua que els correspon".

Sobre aquest tema, Puig ha comentat que es tracta d'una manera "curiosa" de contactar amb ell ja que ha assenyalat que li podria haver cridat "si té algun interés". No obstant açò, ha indicat que quan arribe la missiva la llegirà ja que en eixe moment no tenia constància d'ella.

En qualsevol cas, ha puntualitzat que "les estratègies de confrontació no van a comptar mai amb la Comunitat Valenciana", però "ni uns ni altres" perquè des de la Generalitat volen "solucionar els problemes". "I ho estem fent, entre altres coses dient que la sentència sobre el transvasament reafirma la vigència del Tajo-Segura", ha remarcat.

Puig ha subratllat que "la utilització partidista i electoralista de l'aigua ha portat resultats nefasts" i, per tant, ha remarcat que "no es pot secundar cap posició electoralista ni d'uns ni d'altres" atés que "l'aigua és massa important per a deixar-la en mans del partidisme", ha manifestat.

"Nosaltres volem solucionar els problemes i no crear nous. La setmana passada ja vam dir amb tota rotunditat allò que pensàvem del transvasament i de la sentència que lluny de significar la fi del Tajo-Segura, el què fa és legitimar-ho. Nosaltres defenem amb fets el transvasament", ha resolt.

Consulta aquí más noticias de València.