Comunitat Valenciana

Puig assenyala que el PSOE està cridat a ocupar el centre perquè "hi ha un amuntonament molt gran en la dreta"

  • El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat aquest dilluns que el PSOE està cridat a ocupar "un espai central en la política espanyola i ha de jugar-ho" perquè "ja hi ha un amuntonament molt gran en el carril de la dreta". Per tant, "cal buscar un projecte més enllà de les pròpies fronteres del partit socialista", ha reclamat.
28A.- Puig Demana 'Desfronterizar Els Blocs' Per a Aconseguir Acords I 'No Busca
28A.- Puig Demana 'Desfronterizar Els Blocs' Per a Aconseguir Acords I 'No Busca
TWITTER XIMO PUIG
28A.- Puig Demana 'Desfronterizar Els Blocs' Per a Aconseguir Acords I 'No Busca

Puig, en una entrevista a la cadena COPE arreplegada per Europa Press, ha lamentat sobre aquest tema que Cs "va nàixer com un partit liberal que plantejava un espai centrat que podia conjugar governs amb l'esquerra i amb la dreta, però "en aquests moments està més radicalitzat que el PP".

Per açò, ha assenyalat que per a poder governar tant la Generalitat com La Moncloa "cada partit ha de buscar el màxim suport per a poder dur a terme el seu projecte" i per a açò es necessita "desfronteritzar els blocs". Així, ha desitjat que "hi haguera més transversalitat i possibilitat d'arribar a acords" en lloc de "buscar permanentment la confrontació" perquè "ja hi ha suficient crispació".

De fet, ha recordat que a la Comunitat Valenciana s'ha arribat a acords amb Cs, fins i tot amb el PP, per a aprovar lleis perquè és "important desfronteritzar i no buscar permanent la confrontació".

Sobre la possibilitat que guanye el bloc de les dretes, ha insistit que "en aquests moments la volatilitat és enorme" i "la foto de hui no se sap com estarà despús-demà". Puig ha recalcat no obstant açò "el bon treball" que han fet aquests quatre anys en superar "la hipoteca reputacional i econòmica" que es van trobar mentre que han normalitzat "la situació en un clima de convivència". "Ens presentem amb el treball fet i sabent que hi ha moltíssim per fer", ha assenyalat.

De Compromís ha destacat que ha sigut "un soci absolutament lleial", amb les seues diferències, i que té "una dinàmica diferent" a Podem i "no estan en la mateixa posició". Preguntat per si creu que beneficia el PSPV que no hi ha una confluència entre Podem i Compromís, ha replicat: "aquestes coses mai se saben perquè la suma de partits en coalicions no sempre dona una suma exacta perquè a vegades es perden vots pel camí i dependrà també de la pròpia recuperació de Podem".

PROGRAMA D'IGUALTAT I LLIBERTAT

Puig ha recalcat que els socialistes volen implantar "un programa de llibertat i d'igualtat equilibrats" perquè "no hi ha gens més important que la convivència" ja que, ha advertit, "veiem en altres comunitats que quan es fractura s'obri la porta a tots els desastres i a tots els fracassos".

En eixe sentit, ha recalcat que el Govern valencià és "absolutament constitucionalista sense cap tipus de dubte" i ha tingut en tot moment una posició clara davant els desafiaments d'altres governs". "La realitat és eixa", ha assenyalat.

Puig ha insistit que l'avançament electoral li convenia a la Comunitat Valenciana "per a singularitzar" la seua posició, augmentar la participació, i donar "visibilitat al problema territorial" que s'associa sempre a Catalunya. "Necessitem alçar la mà i dir estem ací", ha recalcat Puig, que ha insistit en respecta l'opinió dels seus socis.

D'altra banda, respecte a la dimissió de José María Barrera i Soraya Rodríguez, ha defès que un ha de ser "coherent en la seua vida política" i per tant considera "encertat" que quan no està d'acord deixe el projecte.

No obstant açò, Puig, que ha assenyalat que coneix a Soraya Rodríguez des de fa "molts anys", ha comentat que a ell no li agraden "les estridències" i no li pareix "correcte" com ha actuat perquè no li pareix bé que "es verbalitze d'una manera quasi insultant en aquest qüestió". "Però li respecte", ha recalcat.

En eixe sentit, ha qüestionat el suposat "acostament o eixa situació d'idil·li" entre els socialistes i els independentistes catalans quan la seua falta de suports als Pressupostos Generals de l'Estat, que ha suposat un cost de 1.400 milions a la Comunitat Valenciana, han portat a haver de convocar unes eleccions.

D'altra banda, ha assenyalat que es rebrà el portaavions 'Juan Carlos I' amb "total normalitat" en el Port de València com sempre s'ha rebut a l'Armada a la Comunitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento