El principal investigat per les factures falses en la Subdelegació de Castelló diu que es portava el 30%
El principal investigat per les factures falses en la Subdelegació de Castelló diu que es portava el 30% EUROPA PRESS - Archivo

El principal investigat en la causa oberta per una suposada trama de factures falses en la Subdelegació del Govern a Castelló -un funcionari que exercia com habilitat d'aquesta administració- ha declarat aquest divendres davant el jutjat d'Instrucció número 1 que es portava el 30% de l'import de les factures falses i que s'ha quedat uns 200.000 euros en total, segons han informat fonts coneixedores del cas.

El funcionari ha reconegut els fets i, segons les mateixes fonts, ha dit que els va dur a terme per un problema personal. A més, s'ha prestat a col·laborar i ha indicat que existeix alguna despesa carregada en la partida d'eleccions que no corresponia a aquesta, però que eren despeses reals.

Així mateix, ha reconegut que havia reparat vehicles particulars i repostat gasolina amb càrrec a la Subdelegació. Segons aquestes fonts, ha subratllat que treballava sol i que no havia repartit amb ningú.

La causa, que es va obrir en 2017 per delictes de falsedat documental i malversació de fons públics, està declarada complexa. La investigació judicial tracta de determinar si va existir una malversació de diners públics en el pagament de factures per part de la Subdelegació del Govern a Castelló a diferents empreses proveïdores.

En aquesta causa estan citats a declarar com investigats els exsubdelegats del Govern Antonio Lorenzo (PSOE) i David Barelles (PP).

Consulta aquí más noticias de València.