Goirigolzarri demana al futur Govern que mantinga "no ingerència política" i seguisca amb la privatització de Bankia
Goirigolzarri demana al futur Govern que mantinga "no ingerència política" i seguisca amb la privatització de Bankia BANKIA

Goirigolzarri s'ha pronunciat en aquests termes en un esmorzar informatiu, previ a la Junta d'Accionistes que se celebra aquest divendres en el Palau de Congressos de València, en ser preguntat per què espera dels pròxims comicis.

Durant la trobada, el president de Bankia ha confirmat que malgrat els baixos tipus d'interés, l'entitat financera manté els objectius del seu Pla Estratègic 2018-2020, tant pel que fa a beneficis com en el seu compromís de distribuir 2.500 milions d'euros entre els accionistes. Encara que quan es va elaborar aquest full de ruta preveia tipus d'interés més alts, encara "queda molt partit" per jugar, ha apuntat.

De fet, Goirigolzarri s'ha mostrat "molt optimista i confiat" de cara al futur i "animat" per la marxa de l'entitat, que segons ha assegurat es troba en un "moment àlgid", després del seu primer any de Pla Estratègic. En aquest sentit ha destacat la "gran potència comercial del quart trimestre de 2018", un exercici en el qual Bankia ha augmentat en 120.000 clients (per a aquest 2019 preveu un increment de 150.000 i en el que va d'any ja porta 27.000 nous).

A més, quant a captura de sinergies, ja ha avançat un any les seues previsions, el mateix que en reducció de morosos, ha subratllat. I és que per a Goirigolzarri, Bankia ha iniciat "un nou cicle" després de la integració de BNM, que arranca amb un nou canvi organitzatiu i amb la incorporació de talent "per primera vegada" enguany: 5 persones en el Comité de direcció, 50 persones de perfil tècnic (en tecnologies, intel·ligència artificial, experiència amb el client, etc.) i altres 150 persones a la xarxa comercial de particulars i empreses.

TANCAMENT D'OFICINES "GENS DRÀSTIC"

Goirgolzarri ha admès no obstant açò que es contempla el tancament d'oficines però "no de manera brusca", sinó que dins del procés d'adaptació a les noves necessitats dels clients, es preveu una reducció del nombre d'oficines encara que "gens dràstic".

Pel que fa a la possibilitat d'una fusió amb el BBVA o altres entitats financeres, el president de Bankia ha assegurat que "es manté en el perímetre actual" del Pla Estratègic i que "no contempla cap tipus de fusió, no hi ha cap sobre la taula ni sobrevola sobre la taula", ha insistit. Tampoc contempla "cap OPA", ha agregat.

"DESACCELERACIÓ DINS D'UN CREIXEMENT VIGORÓS"

Quant a la situació de l'economia espanyola, Goirigolzarri visualitza "un procés de desacceleració dins d'un creixement vigorós superior a la mitjana europea", tal com venien apuntant els analistes. Per descomptat, observa "riscos més externs que interns" com el Brexit, que s'està "complicant" o el "risc potencial" de la guerra comercial i les polítiques proteccionistes.

A preguntes sobre un possible augment dels costos dels crèdits hipotecaris amb la nova Llei Hipotecària, el conseller delegat de Bankia, José Sevilla, ha assegurat que aquesta entitat "no ha canviat la política de preus" i tampoc espera grans canvis sobre aquest tema.

Tant és així, que en Bankia segueix augmentat "prou bé" la contractació d'hipoteques i a la Comunitat Valenciana van a "molt bon ritme", amb un augment d'hipoteques del 20%.

Consulta aquí más noticias de València.