Comunitat Valenciana

Puig creu que la sentència del Suprem s'ha llegit "interessadament" perquè "no liquida el transvasament" Tajo-Segura

  • El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que la sentència del Tribunal Suprem (TS) sobre el pla hidrològic del Tajo s'ha llegit i utilitzat "interessadament" perquè "en cap cas liquida el transvasament", ja que creu que està "ben plantejat des del punt de vista legal" i no atén les reclamacions plantejades.
Aigua.- Puig creu que la sentència del Suprem s'ha llegit 'interessadament' porq
Aigua.- Puig creu que la sentència del Suprem s'ha llegit 'interessadament' porq
GVA
Aigua.- Puig creu que la sentència del Suprem s'ha llegit 'interessadament' porq

Puig, que ha reconegut que no es podrà recórrer la sentència, perquè la Generalitat no estava personada, sí ha traslladat "un missatge de tranquil·litat" als agricultors de la Vega Baixa. "No hi ha cap tipus de temor perquè el transvasament Tajo-Segura és irrenunciable i va a continuar en plena vigència", ha asseverat.

Ara bé, ha remarcat que "és cert que algunes coses es van fer malament i que cal regular d'una altra manera el que és el sistema", ha reconegut i ha precisat que açò "no significa que no hi haja una jerarquització clara dels seus usos" i que "no afecta qüestions territorials" o noves concessions.

Per a Puig, han de respectar-se les concessions actuals en la comarca alacantina de la Vega Baixa, però també a Múrcia i Almeria. Així ho ha defès a preguntes dels periodistes després d'un acte a Oriola (Alacant), on ha clausurat la presentació de l'anuari 'L'economia alacantina després de la recessió', elaborat per l'Institut d'Economia Internacional de la Universitat d'Alacant.

"Per descomptat no és la mala notícia que es va voler presentar", ha subratllat el cap del Consell, per a assegurar que el Govern valencià estarà "extremadament vigilant" per a "des de la concertació revehicular la normativa".

UN RIU "EL MÉS VIU POSSIBLE"

També ha mantingut que els cabals ecològics "també tenen ser flexibles", com diu la sentència: "Tots volem que el riu siga el més viu possible". "Per a nosaltres, que estem a baix, ens interessa que el riu estiga bé; però per a això totes les comunitats s'han de concertar des de l'acord i començant per depurar tots més", ha defès.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento