Comunitat Valenciana

Part de la producció de Ford a Almussafes se n'anirà a Mèxic

  • Ford portarà a Centreamèrica les 40.000 unitats de la Transit Connect per als EUA i deixarà a València el mercat europeu.
Planta de Ford en Almussafes
Planta de Ford en Almussafes
FORD - Archivo
Planta de Ford en Almussafes

Ford Almussafes deixarà de produir el model de furgoneta Transit Connect per als Estats Units en 2021, que hui dia fabrica en exclusiva per a tothom. Amb la decisió –anunciada aquest dimecres per la companyia– de portar a Mèxic aquesta part de la producció, la factoria valenciana passarà de produir 110.000 unitats d'aquest model a l'any a unes 70.000, les que fabrica per a Europa, la qual cosa llança nous núvols sobre l'ocupació en la planta que la multinacional automobilística té a Almussafes.

De fet, segons càlculs dels sindicats, aquesta baixada de 40.000 unitats anuals pot derivar en la pèrdua de 400 llocs de treballen la factoria valenciana. El president del comité d'empresa, Carlos Faubel, va lamentar aquest dimecres l'impacte “negatiu” que suposa aquesta notícia per a la planta valenciana, així com la “incertesa” que genera sobre el seu futur i l'”obscurantisme” de la direcció de Ford al no facilitar informació sobre les seues modificacions estructurals.

Segons va explicar Faubel, que emmarca aquesta decisió en la reestructuració a nivell global de la companyia, no es tenen garanties que les 70.000 unitats destinades al mercat europeu “vagen a mantindre's a València” a partir de 2022. “Ni se'ns ha garantit ni s'ha desmentit” la possibilitat que es traslladen a un altre lloc, va precisar el també representant d'UGT. “No hi ha resposta sobre la nova Transit per a Europa”, va lamentar.

Faubel va assenyalar que la direcció de l'empresa va comunicar aquesta notícia als sindicats en una reunió convocada a les 15.30 hores, poc abans que isquera publicada en els mitjans de comunicació. Per part seua, el responsable de CC OO en Ford Almussafes, José Arocas, va coincidir que el trasllat de la producció de la furgoneta a la ciutat de Hermosilla, a Mèxic, podria suposar una pèrdua de 400 ocupacions de la plantilla actual de l'empresa, que ascendeix a 7.291 persones.

Cemex ven la seua fàbrica de Bunyol 

La companyia mexicana Cemex ha acordat vendre a la turca Çimsa la fàbrica de ciment blanc que té a Bunyol (València), una operació que té lloc després que l'any passat el grup tancara dos de les seues plantes a Espanya i acomiadara a les seues 188 treballadors.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento