Comunitat Valenciana

Cantó (Cs) defèn l'"irrenunciable" transvasament Tajo-Segura fins a trobar una solució tècnica al dèficit hídric

  • El candidat de Ciutadans (Cs) a la Presidència de la Generalitat, Toni Cantó, ha assenyalat que "fins que no hi haja una solució tècnica al dèficit hídric del sud-est espanyol, el transvasament Tajo-Segura és irrenunciable" i ha defès així el criteri de "solidaritat entre espanyols" i la política de l'aigua com a "fonamental" per al desenvolupament de la Comunitat Valenciana i Múrcia.

Així ho ha afirmat aquest dimecres en un comunicat sobre la sentència del Tribunal Suprem (TS) que anul·la el Pla Hidrològic del Tajo per no fixar cabals ecològics a Aranjuez, Toledo i Talavera de la Reina.

Segons el parer de Cantó, el TS parteix parla "de cabals ecològics, no de cabals mínims" i ha defès que "ha de ser el Govern, en lloc dels jutges, qui legisle en matèria d'aigua".

"El president del Consell, Ximo Puig, diu una cosa ací, però el seu homòleg manxec, Emiliano García-Page, una altra diferent", ha recalcat, per a preguntar al PSOE "quin solució proposa perquè l'aigua arribe al territori alacantí, tenint en compte que és també per a consum humà".

Cantó ha lamentat que "en aquest país, és habitual que els jutges hagen de donar resposta als problemes que els governs fiquen davall la catifa".

En aquest context, ha advocat per "un pacte nacional de l'aigua adaptat als reptes del canvi climàtic per a passar d'una política d'escassetat i repartiment a una política de gestió i eficiència".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento