Comunitat Valenciana

Creu Roja atén durant les Falles 944 persones, el 66% per lipotímies

  • La major part de les intervencions han sigut de caràcter lleu i només 38 han requerit trasllats a hospitals.
CREU ROJA ATÉN A 944 PERSONES A VALÈNCIA, EL 66% PER LIPOTÍMIES
CREU ROJA ATÉN A 944 PERSONES A VALÈNCIA, EL 66% PER LIPOTÍMIES
CRUZ ROJA
CREU ROJA ATÉN A 944 PERSONES A VALÈNCIA, EL 66% PER LIPOTÍMIES

Creu Roja Espanyola ha atès durant les Falles de 2019, que van concloure la passada matinada, 944 persones, el 66% d'elles (627 persones) per lipotímies, segons ha informat l'entitat en un comunicat. Així mateix, ha destacat que aquestes dades suposen una xifra major d'atencions que les realitzades en 2018, quan es van registrar 689 assistències.

El dispositiu conformat per a aquestes festes l'integraven enguany més de 250 membres de l'organització, fonamentalment voluntaris "amb l'adequada formació i preparació", que han dedicat 7.440 hores a aquesta tasca.

Creu Roja ha assegurat que el de Falles és "un dels servicis preventius amb major envergadura de tota Espanya" i ha explicat que entre els perfils professionals del dispositiu d'aquestes dates hi ha tècnics d'emergències sanitàries (TES), metges, infermers, socorristes i operadors de comunicacions entre d'altres.

L'entitat ha precisat que la majoria de les 944 intervencions fetes durant les festes falleres han sigut de caràcter lleu i ha detallat que "només 38 han requerit trasllats a centres hospitalaris".

En concret, dels 944 servicis realitzats per Creu Roja 627 van ser per lipotímies, 62 per atencions oculars, 51 per ferides, 15 per cremades i altres 189 per diverses causes.

A l'equip humà de Creu Roja Espanyola a València s'han sumat durant els dies grans de les Falles 22 voluntaris procedents d'altres punts d'Espanya i desenes d'altres províncies de la Comunitat Valenciana.

El president de Creu Roja Espanyola, Javier Senent, junt amb el president autonòmic de Creu Roja Espanyola a la Comunitat Valenciana, Francisco Javier Gimeno, i el president provincial de Creu Roja Espanyola a València, Rafael Gandia, va comprovar "la magnitud de la tasca de la institució durant aquests dies" i va agrair als participants la seua tasca solidària, ha assenyalat l'entitat.

Altres poblacions

La institució ha comentat que a més del desplegament a València, Creu Roja Espanyola ha comptat durant les Falles amb efectius en les localitats de Torrent, Tavernes de la Valldigna, Gandia, Oliva i Alzira.

L'organització s'integra dins del Protocol d'Actuació de Protecció Civil de diferents ajuntaments i amb el 112 de la Generalitat valenciana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento