Comunitat Valenciana

Ana Pastor: "El vot menys manipulable és el de les dones, és el potser vegada més meditat"

  • VALÈNCIA, 18 (EUROPA PRESS)
Ana Pastor: 'El vot menys manipulable és el de les dones, és el vot tal vegada
Ana Pastor: 'El vot menys manipulable és el de les dones, és el vot tal vegada
EUROPA PRESS
Ana Pastor: 'El vot menys manipulable és el de les dones, és el vot tal vegada

La presidenta del Congrés dels Diputats, Ana Pastor, ha assegurat aquest dilluns que "el vot menys manipulable és el de les dones", així com "potser el més meditat", una afirmació que basa en "estudis sociològics que hi ha". "No perquè m'ho invente jo ací que vullga quedar molt bé", ha agregat.

Així s'ha pronunciat durant una visita a la Falla Amirall Cadarso-Comte d'Altea de València -un monument que commemora les sufragistes i la lluita pels drets de les dones-, on ha iniciat una jornada fallera acompanyada de la candidata del PP a la Presidència de la Generalitat, Isabel Bonig; la candidata a l'Alcaldia de València, María José Català, i el cap de la llista 'popular' al Congrés dels Diputats per València, Belén Hoyo.

Pastor ha asseverat que "el vot de la dona sempre és decisiu". "I vaig a dir més, el vot menys manipulable és el de les dones, no em diga per què, però ho puc assegurar, i també que hi ha algunes enquestes ja que diuen que al partit al que més voten les dones com a mitjana és al PP", ha recalcat, per a insistir que "el vot potser més meditat, més sabent el que votem, és el de les dones". "Pels estudis sociològics que hi ha, no perquè m'ho invente jo ací que vullga quedar molt bé", ha afegit.

La dirigent del PP ha destacat que en els seus equips de treball "sempre hi ha hagut dones" i que aquestes li han ensenyat que "no volem ser més que els homes, però per descomptat no anem a ser mai menys que els altres". "Anem a tindre el lideratge que ens mereixem", ha expressat.

"Sóc una feminista, crec que o lluitem o, si no, és impossible, perquè en el segle XXI, amb el que ha passat i amb el que ha plogut, en uns llocs plou més que en uns altres, però amb el que ha plogut segueix havent-hi una desigualtat terrible entre homes i dones, segueix havent-hi bretxa salarial, segueix havent-hi bretxa laboral i segueix havent-hi, per descomptat, gent que ens mira per damunt de l'home, sobretot alguns homes, i això no ho anem a permetre", ha subratllat.

La presidenta del Congrés ha afegit que no vol que ningú pense per ella ni diga el que ha de fer, com ocorria a les dones en "generacions passades que pensaven i decidien per elles". "Ara nosaltres decidim cadascuna el que ens dona la gana, amb perdó, no tinc res contra els homes", ha puntualitzat.

Pastor ha posat en valor que la falla d'Almirall Cadarso-Comte d'Altea és un "símbol de la lluita de les dones", al mateix temps que ha defès que aquest no "no és solament el dia 8 de Març, que també, sinó que la lluita de les dones ha de ser una cosa contínua".

CAMPANYA "EN POSITIU"

A més, s'ha referit a Bonig, Hoyo i Català per a afirmar que les dones estan "molt bé representades en aquesta comunitat". Sobre el procés electoral del 28 d'abril, ha assenyalat que "va a ser una campanya per part del PP en positiu": "No ens anem a ficar amb els altres, a insultar ni dir coses que ens estan dient", ha explicat Ana Pastor, que considera que "hi ha alguns en aquest país que els agrada generar problemes".

Pastor ha assenyalat que un de les dades que més li preocupa és que "hagen perdut ja l'ocupació més de 60.000 dones durant l'últim govern". Al seu juí, la qual cosa necessiten les dones és "independència econòmica". "Quan tenim independència de formació i independència econòmica podem fer el que ens dona la gana, la qual cosa volem amb la nostra vida, amb el nostre projecte de vida; per tant, que ens deixen llibertat i sobretot que fem polítiques que generen oportunitats", ha reclamat.

Així mateix, ha ressaltat que en 2004 "hi havia 1,2 milions de dones en parada i quan va acabar el govern de (l'expresident socialista) José Luis Rodríguez Zapatero hi havia més del doble". Ha demanat que, en campanya, es parle de "coses que ens importen, que no ens facen molt de rotllo.

Ana Pastor també s'ha fet ressò d'un estudi "a doble cec que es mana un currículum identifique, un amb nom de dona i un altre posant nom d'home". Segons ha explicat, en aquesta prova se li va donar "quatre o cinc punts més" al currículum que portava nom d'home, a pesar se ser "el mateix" que també es va presentar amb nom de dona. "Alguna cosa té a veure", ha suggerit.

Ha posat el focus en què "sempre quan cau l'ocupació qui més perd són la dones" i, per açò, considera que tenen una "responsabilitat especial" després de "massa segles de masclisme en el món".

Preguntada per com articularà el PP la campanya electoral en coincidir les eleccions autonòmiques valencianes amb les generals, Ana Pastor ha mostrat el seu "respecte total" davant un avançament electoral "legal", però ha assenyalat que el que li "haguera agradat és que no es gaste els diners dels espanyols i que no es facen eleccions un mes, perquè va a haver-hi eleccions després que són les municipals".

"Els espanyols ens anem a gastar, perquè és la nostra butxaca, quasi 200 milions", ha lamentat, abans de criticar que "amb eixos diners es podrien fer uns quants centres de salut, que bona falta fa". "Em pareix molt poc seriós que els espanyols estiguem votant cada res, ja sé que hi ha fragmentació política, que això és una decisió del president del Gobienro, però a mi de veres que m'agradaria que férem les coses pensant més en la gent", ha manifestat.

"INTEGRACIÓ SENSE ESTRIDÈNCIES"

Per la seua banda, Isabel Bonig ha agraït a Ana Pastor la seua visita i ha explicat que la presidenta del Congrés va estar en la seua presentació com a candidata a l'Alcaldia de la Vall d'Uixó en 2007, quan Bonig es va convertir en la primera alcaldessa de la història de la localitat. "Igual que sort en l'Alcaldia, ens va a donar sort en les pròximes eleccions del 28A", ha assegurat.

Bonig ha agraït a la Falla Amirall Cadarso-Comte d'Altea el seu "esforç" per "reivindicar el paper de la dona en la societat". "Sempre hem defès des del PP la integració, la construcció d'una societat justa i igualitària, sense estridències, sense extrems i explicant absolutament amb tothom, homes i dones, en condicions d'igualtat, treballant conjuntament per a acabar amb aquelles diferències que ens separen", ha expressat la presidenta del PPCV.

En aquesta línia, ha insistit que "açò no és una lluita de gèneres i que ara les dones anem a prendre el poder" però sense "cometre els mateixos errors que s'han comès en el passat, si no simplement explicant entre tots".

De la mateixa manera s'ha pronunciat María José Català, que ha enaltit un monument que "representa la lluita de les dones per accedir al vot" i "posa en valor els assoliments de la dona".

Belén Hoyo ha assegurat que les dones del PP se senten "feministes perquè en l'ADN del PP està la defensa de la igualtat d'oportunitats, no com altres partits que defenen la dona només de boca". "La defenem de veres i sense necessitat de quotes, prova d'açò és que els valencians en les pròximes eleccions van a poder triar caps de llesta dones pel PP, Bonig a la Generalitat, Català a l'Alcaldia de València i jo mateixa al Congrés dels Diputats".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento