Comunitat Valenciana

Rivera es compromet a un nou sistema de finançament "just i transparent" i a fer del Corredor "una realitat"

  • El líder de Cs, Albert Rivera, s'ha compromès aquest dilluns a un nou sistema de finançament "just i transparent" i també al fet que el Corredor Mediterrani reba "les inversions necessàries perquè quan acabe la legislatura siga una realitat".

Rivera s'ha pronunciat en aquests termes en atenció als mitjans de comunicació a València, abans de visitar la falla de la comissió de Plaça del Pilar on ha sigut rebut entre xiulets i aplaudiments per part dels valencians que visitaven en eixe moment el monument faller. Posteriorment, ha assistit a la mascletà en el balcó municipal.

"És un honor estar ací en les Falles que han sigut declarades Patrimoni de la Humanitat. Cs va recolzar eixa mesura i estem molt orgullosos que les Falles siguen no només patrimoni dels valencians i dels espanyols, sinó del món sencer", ha emfatitzat.

D'altra banda, Rivera s'ha compromès a aprovar una nova llei de finançament autonòmic després que "ni PP ni el PSOE de pedro Sánchez hagen volgut abordar un assumpte que porta cinc anys empantanat". Així mateix, ha mostrat el seu compromís amb la finalització del Corredor Mediterrani perquè considera que és una infraestructura "necessària per a tot Espanya".

Al seu juí, tant en infraestructures com en finançament la Comunitat "ha de donar passos com altres CCAA que necessiten pagar els serveis socials, i tindre infraestructures de primer nivell". "El meu compromís és portar un nou projecte de finançament autonòmic just i transparent perquè tothom sàpia els ingressos i els costos de cada CCAA i participar d'un fons comú per a la sanitat, l'educació, dependència o justícia", ha remarcat.

D'igual manera, també ha incidit en la importància que el Corredor compte amb les inversions necessàries perquè "quan acabe la següent legislatura siga una realitat no solament per a la Comunitat, sinó per a Múrcia i Andalusia". "En definitiva per a tota Espanya", ha subratllat.

D'altra banda i preguntat per si creu que seria una "bona candidata" en les llistes de Cs la Fallera Major de València de 2018, Rocío Gil, ha manifestat que seria "un honor" comptar amb ella. "Tant de bo Rocio faça el pas. Jo estaria encantat que formara part del nostre equip perquè crec que que és una persona que representa els valors d'aquesta ciutat i aquestes festes i és una bona jurista, una persona jove però preparada", ha assenyalat.

Per tant, ha insistit que "tant de bo" Gil se sumara al projecte de la formació taronja com "molts uns altres que van a formar un gran equip per a governar a València i a la Comunitat Valenciana", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento