Comunitat Valenciana

Metrovalencia evita més d'un milió de desplaçaments de vehicles en Falles

  • S'estima que s'han evitat 1.613 tones de CO2 i han permés un estalvi de 814.909 litres de combustible.
Metrovalencia es reforça per les mascletaes del cap de setmana, la Cavalcada del
Metrovalencia es reforça per les mascletaes del cap de setmana, la Cavalcada del
GVA
Metrovalencia es reforça per les mascletaes del cap de setmana, la Cavalcada del

Metrovalencia ha evitat, amb els serveis ordinaris i especials programats durant les Falles 2019, més d'un milió de desplaçaments de vehicles privats per València i la seua àrea metropolitana, segons ha informat la Generalitat.

Aquestes dades són resultat de la previsió de desplaçaments que maneja Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) respecte al servei previst les nou jornades principals de Falles, els caps de setmana previs i del 15 al 19 de març.

Els més d'1,1 milions de desplaçaments amb cotxe que s'eviten, s'estima que permeten no emetre 1.613 tones de CO2 a l'atmosfera i un estalvi de 814.909 litres de gasoil o gasolina.

Per contra, Metrovalencia ofereix un transport "sostenible" i, en molts casos, "molt competitiu" respecte a altres mitjans de transport ja que les principals deu poblacions de l'àrea metropolitana (Torrent, Paterna, Quart de Poblet, Mislata, Alboraia, Manises, Burjassot, Godella, Paiporta i Picanya) es comuniquen en menys de 20 minutos des de l'estació al centre de València, segons les mateixes fonts.

D'aquesta forma, l'estació de Plaça Espanya, la tercera en volum de viatgers durant les Falles, comunica en 19 minuts amb la de Torrent Avinguda, 17 amb la de Paterna, 15 amb la de Godella, 13 amb la de Picanya, 12 amb la Burjassot i 11 minuts amb la de Paiporta.

De la mateixa manera, les de Xàtiva o Colón les primeres en el rànquing d'usuaris, tant en Falles com en la resta de l'any, enllacen en uns 19 minuts amb Manises, en 15 amb la de Quart de Poblet, 12 amb la d'Alboraia-Peris Aragó i només en 8 minuts amb la de Mislata.

FGV connecta amb la seua xarxa 36 municipis metropolitans amb València i que, en el passat any, va desplaçar 23 milions de viatgers que van tindre el seu origen i/o destinació en algunes d'aquestes poblacions, la qual cosa significa que el nombre de clients de metro i tramvia de fora de la capital representa pràcticament un de cada tres.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento