El dia gran de les Falles arrancarà amb una ofrena a Sant Josep i culminarà amb la 'cremà'
El dia gran de les Falles arrancarà amb una ofrena a Sant Josep i culminarà amb la 'cremà' ARCHIDIÓCESIS DE VALENCIA

El dia gran i últim de les festes falleres de 2019 s'iniciarà aquest dimarts, 19 de març, en la ciutat de València amb una ofrena de flors a Sant Josep, a qui estan dedicades aquestes celebracions, segons s'arreplega en el programa oficial d'actes.

L'ofrena al patró tindrà lloc a les 11.00 hores, com cada any, davant la imatge de Sant Josep situada en el pont que porta el seu nom sobre l'antic llit del riu Turia. Les encarregades de dur-la a terme seran les Falleres Majors de València d'enguany, la jove Marina Civera i la xiqueta Sara Larrazábal, al costat de les seues respectives corts d'honor. Aquest acte comptarà amb la col·laboració de la falla Doctor Olóriz i conclourà amb una 'mascletà'.

Posteriorment, al migdia se celebrarà en la Catedral de València una missa en honor a aquest sant, oferida per la Junta Central Fallera (JCF) i el Gremi de Fusters i oficiada pel cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares. A la celebració assistiran diverses autoritats, les Falleres Majors de València i les seues corts d'honor.

Després de la missa, a les 14.00 hores es dispararà l'última 'mascletà' de les Falles de 2019 en la Plaça de l'Ajuntament de València, en aquesta ocasió, a càrrec de la pirotècnia Ricasa.

Així mateix, a les 19.00 hores se celebrarà la Cavalcada del Foc, que discorrerà pel centre de la capital valenciana. La comitiva recorrerà des del carrer Russafa, el carrer Colón fins a arribar a la Porta de la Mar.

'Cremà'

Posteriorment, a les 22.00 hores, es durà a terme la 'cremà' de les falles infantils de la capital i de la resta de poblacions de la Comunitat Valenciana que celebren les festes josefines.

Mitja hora després arrancarà la 'cremà' de la falla infantil de la comissió Maestro Gozalbo-Conde d'Altea, guanyadora enguany del primer premi de la Secció Especial de Falles Infantils de València. Després d'açò, a les 23.00 hores, es cremarà la falla infantil de l'Ajuntament de la ciutat, aquest fora de concurs.

Com marca la tradició, en la mitjanit d'aquest 19 de març es cremaran les falles grans de la capital valenciana i de la resta de la Comunitat. Després d'açò, cremarà, sobre les 00.30 hores, el monument de la falla L'Antiga de Campanar, guanyadora del primer premi de la Secció Especial de les Falles de 2019.

Com a colofó, a la una de la matinada es dispararà un espectacle de focs aeris en la Plaça de l'Ajuntament de la capital, a càrrec de la pirotècnia Ricasa, i se celebrarà la 'cremà' de la falla gran del consistori.

Consulta aquí más noticias de València.