El PSOE aparta a la diputada investigada Isabel García de la llista del 28-A
El PSOE aparta a la diputada investigada Isabel García de la llista del 28-A EUROPA PRESS

La direcció federal del PSOE substituirà a la número 4 de la llista a les eleccions generals per València, Isabel García, després de ser citada a declarar com investigada per presumpta malversació i prevaricació en relació a una subvenció de 60.000 euros que va atorgar en 2016 com a diputada d'Esports a l'equip de motociclisme del expiloto Manuel 'Champi' Herreros.

Segons fonts del partit, García serà substituïda en el número 4 de les llistes socialistes a les eleccions del 28 d'abril per Josefa Andrés, que va ser diputada en Les Corts i europarlamentària.

El jutjat ha citat a declarar tant a Isabel García com a un tècnic i a l’expilot en qualitat d'investigats per a dimarts 9 d'abril. Les imputacions, que es van produir en el mes de febrer passat, arriben després que el jutjat rebera la documentació sol·licitada a la Diputació de València.

Prèviament, la Fiscalia Provincial havia demanat que un jutjat investigara la possible existència de prevaricació o malversació de cabals públics en una subvenció de 60.000 euros que la Diputació de València va atorgar en 2016 a l'equip de motociclisme de 'Champi' Herreros.

En aquest escrit, la llavors fiscal cap de València, Teresa Gisbert, sol·licitava la incoació de diligències prèvies pel jutge d'Instrucció corresponent en observar de la documentació recaptada que la constitució i inscripció del club de motociclisme Champi Competició va ser posterior al moment de la publicació de la convocatòria de la subvenció i al dia que va finalitzar el termini per a la presentació de sol·licituds.

La Fiscalia va obrir una investigació a l'agost de 2018 després que es remetera un escrit per part de la diputada de Ciutadans en Les Corts Mª José García, on informava que el club de 'Champi' no complia amb els requisits exigibles per a rebre l'ajuda, concedida el 25 d'octubre de 2016, per la qual cosa entenia que podia haver-se produït un delicte de prevaricació i un altre de malversació de cabals públics.

A aquestes diligències es va unir un altre escrit remés a Fiscalia pel diputat provincial del PP Francisco Miguel Izquierdo, que sumava també la possibilitat que s'haguera donat un delicte de tràfic d'influències.

Posteriorment, el diputat 'popular' va ampliar la seua denúncia en considerar que podia haver existit també un frau no solament quant a la concessió de la subvenció, sinó també en la justificació per a la concessió de tal ajuda, atés que assenyalava que el club de motociclisme podria haver fet factures 'ad hoc' per a justificar la subvenció.

Arran dels escrits de Ciutadans i PP, el ministeri públic va sol·licitar documentació a la Diputació per a esclarir els fets. Entre els escrits reclamats per la Fiscalia es trobava el decret de la també directora d'Esports de la institució, Isabel García, que es presenta a les pròximes eleccions generals com a número quatre del PSOE per la província de València i que forma part de l'Executiva Federal del partit a nivell estatal.

Consulta aquí más noticias de València.