El reciclatge de vidre va créixer un 4% l'any passat
El reciclatge de vidre va créixer un 4% l'any passat ECOVIDRIO

Els valencians van reciclar 85.671 tones de residus d'envasos de vidre a través del contenidor verd durant 2018, la qual cosa suposa un augment del 4% respecte a l'exercici anterior i representa el major increment interanual dels últims cinc anys. Cada ciutadà va reciclar una mitjana de 66 envasos, o el que és el mateix, 17,3 quilograms d'envasos de vidre. 

Addicionalment, Ecovidrio va gestionar en 2018 el reciclatge de 7.645 tones de residus d'envasos de vidre procedents de diverses plantes de residus urbans (RU) que hi ha en la comunitat. 

La recuperació d'envasos de vidre a través d'aqueixes plantes és un projecte pioner a Europa que permet reciclar els envasos que el ciutadà, incorrectament, ha tirat al fem, amb l'objectiu d'evitar que acaben en l'abocador.

Per províncies, Alacant va ser la que més va reciclar amb una mitjana de 21,5 quilograms de vidre per habitant, seguida de València amb 14,7 kg/habitant i Castelló amb 12,9 kg, ha informat Ecovidrio. 

Gràcies al reciclatge d'envasos de vidre l'any passat els ciutadans valencians han aconseguit evitar les emissions de CO2 equivalents a donar 13 voltes al món amb avió. Així mateix, van aconseguir evitar l'extracció d'una quantitat de matèries primeres equivalents a 11 vegades el pes de la Torre Eiffel, i han estalviat l'energia suficient com per a proveir a tots els hospitals d'Espanya durant quasi 8 dies. 

Per a facilitar la labor de reciclatge als ciutadans, durant l'any passat 2018 Ecovidrio ha instal·lat en la Comunitat Valenciana 618 nous contenidors, incrementant el parc en un 2,6% fins a aconseguir els 24.362 iglús. Així, hi ha un iglú verd per cada 204 habitants
L'hostaleria genera el 50% dels envasos de vidre d'un sol ús que es posen en el mercat, per la qual cosa la contribució del sector és vital per a asseure uns principis sòlids d'economia circular. 

Durant l'últim any, Ecovidrio ha visitat 1.759 establiments per a sensibilitzar sobre la importància del reciclatge d'envasos de vidre i ha entregat 1.175 poals per a facilitar la separació en origen d'aquests envasos i el seu posterior reciclatge. 

“L'aposta de l'administració i Ecovidrio per la sostenibilitat del sector ha permés que en l'actualitat funcionen en la comunitat dos serveis de recollida‘ porta a porta per a l'hostaleria a les ciutats d'Alacant i València, que compten amb 425 establiments adherits”, han assenyalat les mateixes fonts.

Una campanya centrada en l'hostaleria 

En 2018, Ecovodrio ha treballat en plans especials de reforç estacional com, per exemple, la campanya ‘Pren nota, recicla vidre’, iniciativa que persegueix sensibilitzar als establiments hostalers sobre el reciclatge durant l'època estival. La mateixa ha comptat amb la participació de més de 3.500 locals de quasi 40 municipis valencians.

Consulta aquí más noticias de València.