Comunitat Valenciana

Els Ajuntaments de Godella i Rocafort decreten tres dies de dol per la mort dels dos xiquets

  • VALÈNCIA, 15 (EUROPA PRESS)

Els Ajuntaments de Godella i Rocafort (València) han decretat tres dies de dol per la mort dels dos germans trobats sense vida en la vesprada d'aquest dijous en el municipi. Així mateix, guardaran minuts de silenci a les 12 hores d'aquest divendres en les portes de tots dos Ajuntaments en record dels xiquets.

En un comunicat, l'Ajuntament de Godella ha lamentat "aquest trist succés" i ha agraït el treball de les 110 persones que han participat en l'operació, "entre guàrdies civils, policies locals, bombers i membres de Protecció Civil", assenyalen.

Els cossos dels menors, un xiquet de tres anys i mig i una xiqueta de cinc mesos, van ser trobats en la vesprada d'aquest dijous soterrats de forma separada molt prop de la casa on vivien amb els seus pares en dos espais diferents, un a uns 75 metres i l'altre a aproximadament 150 metres. La mare ha sigut arrestada, encara que ni ella ni el pare ha confessat l'autoria dels fets.

Els menors havien sigut vistos per última vegada aquest passat dimecres per una amiga de la família que els va portar menjar.

L'operatiu de cerca es va iniciar en rebre en el matí del dijous almenys dos telefonades que alertaven que s'havien sentit crits en la casa que ocupaba aquesta parella en el terme municipal de Godella, pròxim a Rocafort.

La Guàrdia Civil i la Policia Local van comprovar que el pare estava en la casa, però no la mare. Alguns testimoniatges indicaven que havia eixit corrent nua, fins que ha sigut trobada al migdia amagada en un bidó, amb arrapades "pròpies d'haver corregut, sense més". A més, davant les preguntes sobre els menors, les respostes del pare haurien sigut "incoherents".

En atenció als mitjans, el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, va explicar que, encara que en un primer moment la mare no mostrava una actitud de col·laboració amb la Guàrdia Civil i realitzava manifestacions confuses com que els seus fills "havien de ressuscitar", els agents van poder convéncer-la finalment de la conveniència que revelara on es trobaven els cossos.

La investigació segueix oberta a l'espera de realitzar les autòpsies i les proves forenses per a l'esclariment del tràgic succés.

El dispositiu va estar format per 110 efectius amb participació de Guàrdia Civil, Policia Nacional i Local, voluntaris de Protecció Civil i bombers amb gossos de cerca especialitzats a trobar persones vives i mortes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento