Comunitat Valenciana

Els VTC reben el dictamen de Competència "com aigua de maig"

  • La Comissió de Defensa de la Competència qüestiona el projecte de decret del Consell.
  • El sector del taxi creu que la resolució "és bastant esbiaixat" i demanen a la Generalitat que "no faça cas".
Coche VTC.
Coche VTC.
UNAUTO - Archivo
Coche VTC.

Unauto VTC, la associació majoritària en el sector de lloguer de vehicles amb conductor a Espanya, ha rebut aquest dijous "com aigua de maig" l'informe de la Comissió de Defensa de la Competència (CDC) de la Generalitat Valenciana que qüestiona el projecte de decret del Consell per a regular la prestació del seu servei i que considera que és "restrictiu" i que perjudica l'usuari.

Després de conéixer aquest dictamen, el president d’Unauto VTC Comunitat Valenciana, Ricardo González, sol·licita a la Generalitat que el "tinga en compte" i que "no seguisca avant" amb un projecte, que segons ha advertit, "té importants llacunes".

En cas contrari, s'advoca al sector a no poder operar, a pèrdues econòmiques i a acudir als tribunals, i la Generalitat s'arrisca a haver de pagar "indemnitzacions" als propietaris de llicències, ha advertit en declaracions a Europa Press.

Segons González, aquest informe va "d'acord" amb els que han elaborat els òrgans de Competència d'altres CCAA. A més, ha aprofitat per a tornar a reclamar al Govern valencià que sol·licite un informe del Consell Jurídic Consultiu (CJC), al seu entendre "obligatori".

"No té en compte a les persones"

Per contra, des del sector del taxi creuen que aquest dictamen "és bastant esbiaixat" i demanen a la Generalitat Valenciana que "no faça cas". Segons ha apuntat el president de la Confederació de Taxistes Autònoms de la Comunitat Valenciana, Fernando del Molino, la qual cosa estan fent els diferents organismes de Competència a tot arreu i des de fa anys no té "ni peus ni cap".

Del Molino ha lamentat que Competència "se situa a favor de les multinacionals". "No pensa en les relacions laborals, ni en les garanties i la seguretat de l'usuari, ni en l'accessibilitat. Només té en compte el punt de vista econòmic i de la competència empresarial i no el que afecta a les persones", ha censurat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento