Comunitat Valenciana

Investigada la diputada d'Esports i Champi Herreros per una ajuda de 60.000€

  • La constitució i inscripció del club va ser posterior al moment de la publicació de la convocatòria, segons Fiscalia.
La diputada provincial de Igualdad, Isabel García, en el claustro del Centre del Carme de València.
La diputada provincial de Igualdad, Isabel García, en el claustro del Centre del Carme de València.
DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA
La diputada provincial de Igualdad, Isabel García, en el claustro del Centre del Carme de València.

El Jutjat d'Instrucció número 4 de València investiga a la diputada de Joventut, Esports i Igualtat de la Diputació provincial, Isabel García, a un tècnic i a l’expilot Manuel 'Champi' Herreros en relació amb una subvenció de 60.000 euros que la institució va atorgar en 2016 a l'equip de motociclisme.

La causa està oberta per presumpta prevaricació i malversació, segons els delictes recollits en la denúncia de la Fiscalia, i sense perjudici que la qualificació jurídica puga modificar-se posteriorment, segons ha avançat el diari 'La Razón' i han confirmat fonts del Tribunal Superior de Justícia a Europa Press.

El jutjat els ha citats a declarar en qualitat d'investigats per al pròxim 9 d'abril. Les imputacions, que es van produir el mes de febrer, arriben després que el jutjat rebera la documentació sol·licitada a la Diputació de València.

Prèviament, la Fiscalia Provincial havia demanat que un jutjat investigara la possible existència de prevaricació o malversació de cabals públics en una subvenció de 60.000 euros que la Diputació de València va atorgar en 2016 a l'equip de motociclisme de Manuel 'Champi' Herreros.

Presumptes irregularitats

En aquest escrit, la llavors fiscal cap de València, Teresa Gisbert, sol·licitava la incoació de diligències prèvies pel jutge d'Instrucció corresponent en observar de la documentació recaptada que la constitució i inscripció del club de motociclisme Champi Competició va ser posterior al moment de la publicació de la convocatòria de la subvenció i al dia que va finalitzar el termini per a la presentació de sol·licituds.

La Fiscalia va obrir una investigació a l'agost de 2018 després que es remetera un escrit per part de la diputada de Ciutadans en Les Corts María José García, on informava que el club de 'Champi' Herreros no complia amb els requisits exigibles per a rebre l'ajuda, concedida el 25 d'octubre de 2016, per la qual cosa entenia que podia haver-se produït un delicte de prevaricació i un altre de malversació de cabals públics.

A aquestes diligències es va unir un altre escrit remés a Fiscalia pel diputat provincial del PP Francisco Miguel Izquierdo, que sumava també la possibilitat que s'haguera donat un delicte de tràfic d'influències.

Posteriorment, el diputat 'popular' va ampliar la seua denúncia en considerar que podia haver existit també un frau no solament quant a la concessió de la subvenció, sinó també en la justificació per a la concessió de tal ajuda, atés que assenyalava que el club de motociclisme podria haver fet factures 'ad hoc' per a justificar la subvenció.

Arran dels escrits de Ciutadans i PP, el ministeri públic va sol·licitar documentació a la Diputació de València per a esclarir els fets. Entre els escrits reclamats per la Fiscalia es trobava el decret de la també directora d'Esports de la institució, Isabel García Sánchez, que es presenta a les pròximes eleccions generals com a número quatre del PSOE per la província de València i que forma part de l'Executiva Federal del partit a nivell estatal.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento