Comunitat Valenciana

L'Ajuntament de València obri al trànsit dos nous eixos ciclistes

  • Es tracta dels trams Manuel Candela-Tomás Montañana i Avinguda de la Constitució, de Primat Reig al Túria.
L'Ajuntament de València obri dos nous trams de carril bici
L'Ajuntament de València obri dos nous trams de carril bici
Ajuntament de València
L'Ajuntament de València obri dos nous trams de carril bici

Aquest dijous s'han obert completament a la circulació els eixos ciclistes dels carrers Doctor Manuel Candela-Pare Tomás Montañana i l'Avinguda de la Constitució, des de la unió de Primat Reig i Dr. Peset Aleixandre fins a la marginal nord del Jardí del Túria.

El primer suposa un itinerari de 1,75 quilòmetres entre l'avinguda de Blasco Ibáñez amb la Plaça Europa, vertebrant d'esta manera els districtes d’Algirós, Camins al Grau i Quatre Carreres i facilitant així a desenes de milers de veïns d'estos barris la possibilitat de triar la bicicleta o els patinets i altres vehicles de mobilitat personal (VMP) per a realitzar de manera segura els seus desplaçaments a la ciutat.

En el seu recorregut, l’eix connecta, a més, amb els vials de l'Albereda, avinguda França, avinguda de les Balears, l'eix Vicente Sancho Tello-Jerónimo de Monsoriu i Blasco Ibáñez. Amb esta nova actuació es dota a una zona de la ciutat de València, fins ara bastant desconnectada quant a infraestructures ciclistes es refereix, d'una alternativa sostenible i segura de mobilitat.

D'altra banda, també s'ha obert per complet a la circulació de bicis i VMP l'eix ciclista de l'avinguda Constitució entre les avingudes del Primat Reig-Doctor Peset Aleixandre i la marginal nord del Jardí del Túria. L'itinerari integra l'últim tram d'aproximadament 300 metres de l'avinguda Constitució –entre el carrer Ruaya i Pla de Saidïa— que faltava per obrir del projecte de la Marginal Esquerra, i la meitat sud de l'eix de l'avinguda de la Constitució, ja que la part restant, que arribarà a la Ronda Nord i donarà servei a milers de persones que resideixen i treballen en Torrefiel i Orriols, s'executarà una vegada acabades les Falles.

Este carril bici bidireccional, segregat sobre la calçada i de 2,50 metres d'ample, acabarà unint els 1.800 metres entre la Ronda Nord amb el carril bici de la marginal esquerra de l'antic llit del riu Túria ampliant la llibertat de moviment dels veïns dels districtes de Saidïa i Rascanya–Torrefiel, els Orriols, Sant Antoni, Tormos, Morvedre i Les Tendetes, en integrar-los de manera més segura en la xarxa ciclista de la ciutat de València.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento