Comunitat Valenciana

Un portaveu de la CE diu que la crisi citrícola "es deu més a producció" que a la importació

  • Considera que no es donen les condicions perquè s'active la clàusula de salvaguarda.
  • "Hem augmentat els controls i pensem que aquest augment és eficaç", assenyala.
La Va unir tatxa de 'fracàs' l'ajuda per a la retirada de cítrics perquè solamen
La Va unir tatxa de 'fracàs' l'ajuda per a la retirada de cítrics perquè solamen
EUROPA PRESS - Archivo
La Va unir tatxa de 'fracàs' l'ajuda per a la retirada de cítrics perquè solamen

El portaveu de la Representació de la Comissió Europea (CE) a Espanya, Ioannis Virvilis, ha assenyalat aquest dijous que "la caiguda dels preus dels cítrics es deu més a un conjunt de raons relacionades principalment amb la producció i no tant a la importació de cítrics de Sud-àfrica".

Així ho ha manifestat durant un esmorzar informatiu a València, preguntat per la crisi del sector citrícola valencià i sobre si es donen les condicions perquè la Unió Europea active la clàusula de salvaguarda davant de les importacions sud-africanes.

"De moment, pensem que no", ha indicat Virvilis, que no obstant açò ha puntualitzat que s'està analitzant el mercat i els preus dels cítrics. "Anem a estar molt atents també a les dades d'importació d'aquest a altres països i si hi ha problemes els anem a gestionar de manera ràpida", ha assegurat.

El representant de la CE ha reconegut que "els productors de cítrics valencians estan afrontant una situació un poquet difícil durant la campanya passada" i s'ha referit a la creació de l'Observatori de Fruites i Hortalisses per a "veure exactament com evolucionen els preus dels cítrics a la Comunitat i a Espanya en el seu conjunt, per a prendre mesures si la situació es deteriora". Ha avançat que estarà "operatiu dins de molt poc".

A més, ha assegurat que "tots els països de la UE estan vigilants i fan els controls necessaris fitosanitaris" en les seues fronteres. "Hem augmentat els controls i pensem que aquest augment és eficaç per a poder detectar casos de productes que no complisquen les nostres normes fitosanitàries, que són molt estrictes", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento