Els Castellers de Barcelona en plaça Sant Jaume de Barcelona.
Els Castellers de Barcelona en plaça Sant Jaume de Barcelona. ACN

El barri del Pi del Gòtic celebra la festa major en honor de Sant Josep Oriol, i l'arribada de la primavera, amb diferents activitats de caràcter tradicional entre dissabte i el pròxim 24 de març. Enguany també es commemora el 350 aniversari dels Gegants Petits del Pi.

Dissabte, el repic de les campanes de l'església del Pi i el pregó, a càrrec de l'actor Manel Barceló, obre la festa. Els Castellers de Barcelona portaran a terme una actuació castellera a la tarda, acompanyats dels Sagals d'Osona (a les 17 hores a la plaça del Pi). Diumenge, el Lleó i la Mulassa de Barcelona es passejaran amb bèsties vingudes de tot Catalunya.

50 anys dels Castellers de Barcelona a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm

A l'Antiga Fàbrica Estrella Damm, també el pròxim diumenge, se celebrarà el 50 aniversari dels Castellers de Barcelona, la colla degana de la ciutat, amb 19 colles més. Plegats portaran a terme una diada castellera conjunta a l'antiga, sense rondes.

Cada colla disposarà d'una hora i 50 minuts per fer els seus castells a partir del migdia. Estan convidats els Bordegassos de Vilanova, els Minyons de Terrassa, els Vailets de Gelida, els Castellers de Cornellà, els Xics de Granollers, els Castellers de Sants, els Castellers de Lleida, els Capgrossos de Mataró o els Castellers de Rubí, entre altres. De nou al Gòtic, el Museu Frederic Marès celebra la Festa de la Primavera i el 70 aniversari de la institució cultural a partir de les 11 hores amb una cercavila pels carrers del barri amb els Gegants Centenaris de Sant Roc de la Plaça Nova, l'Àliga de la Ciutat i els grallers La Pessigolla de l'Associació de Festes de la Plaça Nova.

A partir de les 12 hores, la Cobla Catalana dels Sons Essencials oferirà un concert gratuït al Pati del museu. Entre les 11 i les 20 hores, el Marès farà jornada de portes obertes a la ciutadania.

Diada de Santa Madrona als carrers del Raval

Al Raval, celebra també la diada de Santa Madrona, la tercera patrona de la ciutat juntament amb Santa Eulàlia i la mare de Déu de la Mercè. Dissabte, els Gegants i Bastoners i els Boulets i la Vaqueta del Raval faran d'amfitrions de la festa, que arrencarà a partir de les 17.30 hores a la plaça de la Gardunya.

Posteriorment començarà una cercavila de capgrossos, gegants i bestiari de foc pels carrers del Raval que finalitzarà a la plaça de Joan Amades. Ja durant la jornada de diumenge, se celebrarà la Diada Castellera de Santa Madrona a la plaça que porta el seu nom, la qual es troba al final de La Rambla. Hi prendran par els castellers del Poble-sec, els de la Vila de Gràcia i els de Sabadell.

Diferents carrers de Barcelona. Dissabte i diumenge. Més informació: lameva.barcelona.cat/ciutatvella, museumares.bcn.cat i castellersdebarcelona.cat.

Consulta aquí más noticias de Barcelona.